Video Porziņģis ar "double-double" palīdz "Mavericks" pārtraukt zaudējumu sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis trešdien izcēlās ar "double-double" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai pārtraukt zaudējumu sēriju.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 122:116 (26:22, 27:34, 35:27, 34:33) pārspēja Atlantas "Hawks", pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva 24 punktus - realizēja deviņus no 14 divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Viņš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus.

Latvijas basketbolistam +/- rādītājs bija pozitīvs - "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un veica 14 rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētāju labā 22 punktus guva Tims Hārdevejs juniors, 14 iemeta Džošs Ričardsons, 13 pievienoja Dorians Finnijs-Smits, bet 12 punkti Džeilena Bransona kontā.

"Hawks" vienībā 35 punktus guva Džons Kolinss, bet Trē Jangs un Kevins Huerters katrs guva 21 punktu, kā arī attiecīgi atdeva deviņas un 10 rezultatīvas piespēles.

Trīs ceturtdaļas spēle bija sīva, vadības maiņa notika 10 reizes, 16 reizes bija neizšķirts un nevienai komandai neizdevās iegūt pārsvaru, kas rakstāms ar diviem cipariem.

Savukārt ceturtajā periodā "Mavericks" ieguva iniciatīvu un pat iekrāja 15 punktu pārsvaru.

Tomēr spēles galotne bija saspringta. Svarīgu metienu groza tuvumā ar nelielu pieskārienu bumbai realizēja Porziņģis, kurš 32 sekundes pirms mača pamatlaika beigām panāca Dalasai +5 (117:112).

"Mavericks" ar deviņām uzvarām 22 spēlēs ieņem 13.vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr "Hawks" ar 10 uzvarām un 11 zaudējumiem ierindojas sestajā pozīcijā Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu