Strēlniekam ar CSKA zaudējums otrajā pagarinājumā Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks aizsardzībā
Jānis Strēlnieks aizsardzībā Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas 24.kārtas spēlē, viņa pārstāvētajai Maskavas CSKA ciešot zaudējumu spraigā cīņā.

CSKA viesos ar rezultātu 103:105 (17:25, 26:22, 20:17, 21:20, 11:11, 8:10) otrajā pagarinājumā piekāpās "Valencia" komandai.

Spēles pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 84:84, tādējādi cīņa turpinājās piecu minūšu pagarinājumā. Tajā Martinam Hermansonam bija laba iespēja izraut mājiniekiem uzvaru, taču islandietis sešas sekundes pirms papildlaika beigām realizēja tika vienu no diviem soda metieniem un rezultāts atkal bija neizšķirts (95:95). 

Arī otrajā pagarinājumā nevienai no komandai neizdevās nostabilizēties vadībā. Pēdējo reizi vadības maiņa bija 44 sekundes pirms otrā papildlaika beigām, kad Nikola Kaliničs panāca 105:103 "Valencia" labā. Turpinājumā komandas apmainījās diviem neveiksmīgiem uzbrukumiem, bet CSKA pozitīva rezultāta panākšanai atlika trīs sekundes, Maikam Džeimsam līdz ar finālsvilpi nerealizējot tālmetienu.

Strēlnieks spēlēja 21 minūti un 32 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un sakrāja piecus efektivitātes koeficienta punktus.

Maskaviešiem jaunu karjeras rekordu - 37 punktus - sasniedza Džeimss, kurš arī atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, taču sešreiz kļūdījās. Viņam ar 19 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām piebalsoja Johanness Foitmans, bet 17 punktus guva Ņikita Kurbanovs.

Laukuma saimniekiem ar 22 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Klemens Prepeličs, bet 22 punktus guva un piecas bumbas zem groziem izcīnīja Kaliničs. Vēl17 punkti bija Hermansonam, bet 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas - Bojanam Dubļevičam.

Tikmēr Rolands Šmits guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Barcelona" savā laukumā ar rezultātu 86:88 (22:27, 28:26, 15:19, 21:16) atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

Barselonas komanda gandrīz visu spēli bija iedzinējos, vien trešajā ceturtdaļā uz brīdi panākot neizšķirtu. Ceturtajā ceturksnī stambulieši iekrāja 13 punktu pārsvaru, kas pēdējā minūtē tika sadzēsts līdz diviem punktiem, taču laukuma saimniekiem līdz galam atspēlēties neizdevās.

Šmits ceturtdien laukumā pavadīja desmit minūtes un 14 sekundes, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un savu vienīgo "sodiņu". Tāpat valmierietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Barcelona" rindās ar 24 punktiem atzīmējās Nikola Mirotičs, bet 14 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un arī piecas kļūdas bija Brendonam Deivisam.

Viesiem 26 punktus guva Vasilije Micičs un 19 punktus pievienoja Šeins Larkins.

"Barcelona" ar 17 uzvarām 24 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, bet CSKA ar 16 panākumiem ir otrā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu