Skeletonists Netlaus izcīna devīto vietu Starpkontinentālā kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas skeletonists Krists Netlaus piektdien Kēnigszē trasē izcīnīja devīto vietu Starpkontinentālā kausa sezonas otrajās sacensībās, Dārta Zunte spēcīgā konkurencē bija 14.vietā, bet Elvis Veinbergs piedzīvoja kritienu un finišēja 22.pozīcijā.

Vīriešu sacensībās uzvaras laurus plūca vācietis Fēlikss Zaibels, kurš otrās vietas ieguvēju, savu tautieti Kiliānu fon Šlainicu divu braucienu summā apsteidza par 0,32 sekundēm, bet vēl septiņas sekundes simtdaļas atpalika Krievijas sportists Vladislavs Semjonovs.

Netlaus ar otrā desmitnieka starta laikiem braucienos ieņēma 11. un astoto vietu, kas summā deva devīto pozīciju. Viņš uzvarētājam zaudēja 1,58 sekundes.

Tikmēr pirms mēneša pilngadību nosvinējušais Veinbergs pirmajā braucienā ieņēma 22.vietu starp 23 sportistiem, otrajam braucienam nekvalificējoties. Veinbergs vietu pirmajā divdesmitniekā zaudēja trases beigu daļā, kad piedzīvoja kritienu, no kvalificēšanās otrajam braucienam atpaliekot nepilnu sekundi.

"Elvim kritiens pēc apļa liedza veikt otro braucienu un treneris teica, ka ne jau viņam pirmajam tā gadījies. Nedaudz atslābinājies, nedaudz nepareiza līnija un tādas ir sekas. Pašam kopumā viss esot labi, ja neskaita, ka pārsists zods un mediķi to slimnīcā sašūšot. Ja Elvis jutīsies labi, viņš rīt te startēs Eiropas kausā," ziņo Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Sievietēm Starpkontinentālajā kausā bija īpaši spēcīgs sastāvs un visu goda pjedestālu aizņēma vācietes. Uzvarēja Sūzanna Krēhere, par trim sekundes simtdaļām apsteidzot Korīnu Laipoldi un par 0,18 sekundēm Sāru Vimmeri.

Zuntei braucienos 14. un 15.vieta, bet summā - 14.pozīcija 18 sportistu konkurencē. Latviete bija 3,63 sekundes lēnāka par uzvarētāju.

Svētdien turpat Kēnigszē notiks Starpkontinentālā kausa un Eiropas kausa sacensības. Starpkontinentālais kauss ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa, bet Eiropas kauss ir trešā ešelona mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu