Video ⟩ Latvijas kamaniņbraucējiem dubultuzvara PK pēdējā posmā divniekiem (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Divas Latvijas ekipāžas uz goda pjedestāla Sanktmoricā.
Divas Latvijas ekipāžas uz goda pjedestāla Sanktmoricā. Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Pasaules kausa kamaniņu sportā pēdējā posmā Sanktmoricā sestdien dubultuzvaru svinēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un brāļi Juris un Andris Šici.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Bots/Plūme, kuri brāļu Šicus apsteidza par 0,064 sekundēm. Bronzas medaļu izcīnīja itāļi Ludvigs Rīders/Patriks Rastners, kuri iepalika 0,207 sekundes.

Bots/Plūme otrajā braucienā nedaudz kļūdījās trases vidusdaļā, bet finišā uzrādīja otro labāko laiku.

Šici aizvadīja labu otro braucienu un spēja palielināt pārsvaru pār olimpiskajiem čempioniem Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu un finišēja pirmajā vietā. Summā viņi tautiešiem piekāpās 0,064 sekundes, bet izcīnītā otrā vieta Pasaules kausa visu disciplīnu kopvērtējumā. 

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš otrajā braucienā uzrādīja 15.laiku un summā ierindojās desmitajā vietā, līderiem zaudējot 0,908 sekundes.

Pirmajā braucienā no Latvijas ekipāžām negaidīti labāko rezultātu sasniedza Bots/Plūme, kuri trasē devās kā pēdējie. Gados jaunākais Latvijas divnieks veica labu starta rāvienu un trases vidusdaļā spēja attīstīt lielu ātrumu, finišu sasniedzot 0,073 sekundes priekšā vāciešiem Egertam/Benekenam.

Aiz Vācijas divnieka trešo vietu pirmajā braucienā izcīnīja itāļi Ludvigs Rīders/Patriks Rastners, kuri Botam/Plūmem zaudēja 0,098 sekundes.

Brāļi Šici pirmajā braucienā izteiktas kļūdas nepieļāva un finišēja ceturtajā vietā, saviem tautiešiem zaudējot 0,120 sekundes.

Vēl viens divnieks Gudramovičs/Kalniņš uzrādīja devīto labāko rezultātu un līderiem piekāpās 0,417 sekundes.

Šosezon Latvijas izlases līderu godu apliecinājuši Šici, kuri Siguldā tika kronēti par Eiropas čempioniem, bet pirms nedēļas Kēnigszē izcīnīja trešo vietu pasaules meistarsacīkstēs, kā arī otro vietu Sprinta pasaules kausā. Tāpat viņi palīdzēja Artūram Dārzniekam un Kendijai Aparjodei Kēnigszē tikt pie pasaules čempionāta bronzas medaļas komandu stafetē un Sprinta pasaules kausa ieskaitē ierindojās otrajā vietā sezonas kopvērtējumā.

Siguldā bronzu izcīnīja Bots/Plūme, kuri pie tiesībām startēt sezonas otrajā pusē tika pēc tam, kad atlases sacensībās bija pārāki par Kristenu Putinu un Imantu Marcinkēviču. Savukārt Gudramovičs/Kalniņš sezonas labāko rezultātu sasniedza Vinterbergā, kur bija ceturtie.

Vieniniekiem pirmais brauciens sāksies plkst.12.58, bet otrais - plkst.14.32.

Ar 21.numuru startēs Riks Kristens Rozītis, ar 23.numuru - Dārznieks un ar 24.numuru 32 sportistu konkurencē - Gints Bērziņš. Latvijas vadošais vīriešu braucējs Kristers Aparjods traumas dēļ sezonu neturpina.

Svētdien startēs sievietes, kā arī norisināsies komandu stafete.

Pēdējo reizi Pasaules kausa posms šajā trasē norisinājās pirms vairāk nekā deviņiem gadiem - 2012.gada janvārī.

Pēdējām Pasaules kausa sacensībām no 21 valsts pieteikušies 133 kamaniņu braucēji, no kuriem 44 ir sievietes, 39 - vīrieši un 25 - divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu