Koziols: Pasaules čempionāta laikā būs jāveic vismaz 10 000 Covid-19 testu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Koziols
Viesturs Koziols Foto: Vadims Morozovs

Pavasarī Rīgā paredzētā pasaules hokeja čempionāta laikā būs jāveic vismaz 10 000 Covid-19 testu, sarunā ar Valdi Valteru sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Tikai šonedēļ Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) nolēma, ka viss čempionāts notiks Latvijas galvaspilsētā, arī Minskai atņemtie mači.

Koziols sarunā ar Valteru vietnes "YouTube" kanālā "11TV" sacīja, ka pagaidām meistarsacīkšu norise plānota bez skatītājiem, bet jau izstrādāts plāns skatītāju loģistikai "Arēnā Rīga", ja maijā epidemioloģiskā situācija strauji uzlabojas.

"Pasaules čempionāta laikā mums būs jātaisa vismaz 10 000 testu. [Veselības ministram Danielam] Pavļuta kungam bija stingra prasība, lai tas neietekmētu spēju testēt Latvijas iedzīvotājus. Esam vienojušies ar privātu pakalpojuma sniedzēju, ka mums tiks izdalītas papildus jaudas. Izstrādāsim čempionāta Covid-19 protokolu un to ievērosim," sacīja Koziols.

Latvijas valdība lēma ieguldīt papildu trīs miljonus eiro Rīgas Olimpiskā sporta centra pielāgošanai, lai galvaspilsēya varētu viena pati uzņemt 2021.gada pasaules čempionātu hokejā.

2017.gadā Latvija uzņēmās saistības rīkot vienu čempionāta posmu Rīgā, līdz ar to jau iepriekš hokeja čempionāta vajadzībām no valsts budžeta tika paredzēti 700 000 eiro.

Saskaņā ar valdībā lemto, minētais finansējums trīs miljonu eiro apmērā un iepriekš plānotie 700 000 eiro jau ir rezervēti valsts budžetā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu