Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā Sanktmoricā noslēdzas ar komandu stafeti un dāmu sacensībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris un Juris Šici.
Andris un Juris Šici. Foto: Sandra Škutāne

Pasaules kausa (PK) kamaniņu sportā pēdējā posmā Sanktmoricā sacensības aizvada dāmas, kā arī komandu stafetes dalībnieki.

Dāmu konkurencē pirmais brauciens gaidāms plkst.11.05 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.12.30. Sacensības pārraidīs kanāls "Best4Sport TV".

Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Kendija Aparjode, Elīna Ieva Vītola, Ulla Zirne un Elīza Tīruma.

Pēdējās divas vietu pamatsacensībās bija garantējušas jau iepriekš, bet Aparjode un Vītola tās sasniedza caur Nāciju kausu jeb kvalifikāciju. Aparjode piektdien Nāciju kausā izcīnīja otro vietu, bet uzreiz aiz viņas finišēja Vītola.

Pirmā no Latvijas sportistēm trasē dosies Vītola, kurai piešķirts 14.numurs, bet uzreiz aiz viņas startēs Aparjode. Zirnei piešķirts 21.numurs, bet Tīrumai - 22.

Dāmu konkurencē startēs 28 sportistes.

Šosezon pa vienai bronzas medaļai ir gan Tīrumai, gan Aparjodei. Tīruma trešo vietu izcīnīja Vinterbergā, bet Aparjode - Oberhofā. Zirnei augstākais sasniegums šosezon ir septītā vieta Pasaules kausa posmā Siguldā, kas vienlaikus arī bija Eiropas čempionāts. Savukārt Vītola visaugstāk no latvietēm bija Siguldā, kur ieņēma piekto vietu.

Pagājušajā posmā vislabāk veicās Tīrumai, kura bija 13.vietā, bet aiz viņas ierindojās Aparjode. Vītola šajā etapā finišēja 16.pozīcijā, bet divas vietas zemāk bija Zirne.

Aizvadītās nedēļas nogalē pasaules čempionātā Aparjode ierindojās astotajā vietā, aiz viņas bija Tīruma, kamēr Zirne uzrādīja 13.labāko rezultātu. Vītola ierindojās 16.vietā.

Pasaules kausa visu disciplīnu kopvērtējuma vadībā ar 965 punktiem ir vāciete Natālija Gaizenbergere, viņas tautiete Jūlija Taubica seko ar 891 punktu, bet trešajā vietā ar 638 punktiem ir vēl viena Vācijas pārstāve Dajana Eitbergere. Tīruma ar 486 punktiem ir septītā, divas pozīcijas zemāk ar 397 punktiem atrodas Aparjode, bet Zirnei 233 punkti ļauj ieņemt 16.vietu. Sigita Bērziņa ar 91 punktu ieņem 33.pozīciju, bet Vītola ar 80 punktiem dala 34.vietu.

Pamatsacensību kopvērtējuma līdere ar 710 punktiem ir Gaizenbergere, Taubicas rēķinā 591 punkts, bet austriete Madlēne Egle seko ar 479 punktiem. Tīrumai 340 punkti dod septīto vietu, Aparjode ar 289 punktiem ir desmitā, bet dalītā 13.pozīcijā ar 203 punktiem ir Zirne. Bērziņa ar 91 punktu ieņem 31.pozīciju, bet dalītu 32.vietu ar 80 punktiem aizņem Vītola.

Tikmēr komandu stafete paredzēta plkst.14.20 un tajā piedalīsies 11 izlases. 

Latviju šīs sezonas pēdējā stafetē pārstāvēs Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuriem sestdien pamatsacensībās pirmo reizi karjerā izdevās svinēt uzvaru. Tāpat stafetē startēs Aparjode un Dārznieks, kuram sestdien ceturtā vieta individuālajās sacensībās.

Latvija startēs ar devīto numuru, bet pēc tam trasē dosies Krievijas un Vācijas komandas.

Bota/Plūmes vietā pagājušajā nedēļā pasaules čempionātā startēja brāļi Juris un Andris Šici, kvartetam spējot izcīnīt bronzas godalgas. Pēdējais Pasaules kausa etaps stafetē notika janvāra sākumā Siguldā, kur brāļi Šici, Tīruma un Dārznieks izcīnīja sudrabu. 

Sezonas sākumā brāļi Šici, Aparjode un viņas brālis Kristers Aparjods izcīnīja trešo vietu, bet vēl divreiz Latvijas komanda palikusi uzreiz aiz vadošā trijnieka.

Pasaules kausa kopvērtējuma līderi ar 415 punktiem ir vācieši, Krievija iekrājusi par 40 punktiem mazāk, kamēr trešo vietu ar 330 punktiem ieņem Latvija. Austrija atpaliek par pieciem punktiem un ieņem ceturto pozīciju.

Pēdējo reizi Pasaules kausa posms šajā trasē norisinājās pirms vairāk nekā deviņiem gadiem - 2012.gada janvārī.

Pēdējām Pasaules kausa sacensībām no 21 valsts pieteikušies 133 kamaniņu braucēji, no kuriem 44 ir sievietes, 39 - vīrieši un 25 - divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu