Infektologs Rīgā gaidāmo PČ nesaista ar lieliem epidemioloģiskās drošības riskiem (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Uga Dumpis
Uga Dumpis Foto: Ieva Makare/LETA

​Pavasarī Rīgā gaidāmo Pasaules čempionātu (PČ) hokejā Covid-19 pandēmijas laikā Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis nesaista ar lieliem epidemioloģiskās drošības riskiem.

Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" viņš salīdzinājis, ka Latvijā nedēļas laikā no Lielbritānijas ielidoja ap 600 pasažieru, kuri "nekontrolēti izklīda pa visu valsti", bet hokeja čempionāta laikā Rīgā varētu uzturēties ap 1200 personas, kas būs vienkopus un tiks kontrolētas.

"Es te neredzu lielas problēmas. Tie būs profesionāļi, kuri ir pieraduši dzīvot un spēlēt "burbuļos"," rezumējis Dumpis.

Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologs Jurijs Perevoščikovs iepriekš vērtēja, ka 2021.gada PČ hokejā rīkošana Rīgā no epidemioloģiskā viedokļa ir iespējama, ja situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā stabilizēsies un tiks ievēroti piesardzības un drošības pasākumi.

Lūgts komentēt, vai pasaules čempionāta hokejā rīkošana Latvijā radīs paaugstinātus riskus saistībā ar Covid-19, eksperts uzsvēra, ka riskus varētu novērst, ja ievērotu "burbuļa principu", ko varētu panākt pie apstākļiem, ka tie cilvēki, kas ir tieši iesaistīti čempionāta norisē, būtu izolēti savā "burbulī".

Šie principi esot darbojušies vairākos čempionātos un sacensībās citviet pasaulē.

Latvija rīkos visu 2021.gada PČ hokejā, iepriekš lēma Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF). IIHF Padome lēmumam rīkot turnīru vienā vietā par labu minēja Covid-19 pašreizējās problēmas, kā arī dažādus tehniskus iemeslus.

Turpinoties nenoteiktībai starptautisko ceļojumu ierobežojumos, "Padome uzskata, ka visu komandu uzturēšanās Rīgā visā turnīra laikā un izvairīšanās no ceļojumiem starp divām sacensības uzņemošajām valstīm ir drošākais un izmaksu ziņā efektīvākais pasākuma rīkošanas veids".

Pasaules čempionātā Rīgā galvenā spēļu norises vieta būs "Arēna Rīga", kurā notiks B grupas spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un spēles par medaļām.

Otrā norises vieta būs Olimpiskais sporta centrs, kas tiks pārveidots par 6000 skatītājus ietilpinošu ledus halli. Tajā notiks A grupas un divas ceturtdaļfināla spēles.

"Daugavas" stadiona ledus halle kalpos kā treniņu arēna ar diviem ledus laukumiem. Halle šobrīd tiek būvēta, un to plānots pabeigt līdz marta beigām.

Visas 16 iesaistītās komandas tiks izmitinātas vienā viesnīcā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu