LFF un FIFA prezidenti pārrunājuši futbola infrastruktūras attīstības iespējas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko, Katarā apmeklējot Klubu Pasaules kausa izcīņas izšķirošās spēles, ticies ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidentu Džanni Infantino. Tikšanās laikā galvenokārt pārrunāti Latvijas futbola infrastruktūras attīstības plāni un iespējas.

FIFA prezidents iepazīstināts ar slēgto futbola haļļu būvniecības programmu, ar kuras palīdzību turpmākajos četros gados LFF vēlas realizēt septiņu haļļu būvniecību dažādās Latvijas vietās. Jau šogad tādas paredzēts uzstādīt Liepājā un Rēzeknē.

"Prezidents novērtēja šādas programmas nepieciešamību un sadarbības īstenošanu, projektu realizēšanā iesaistot pašvaldības un klubus. Viņš ir vienisprātis, ka slēgtās futbola halles ir aktuāla tēma visos futbola līmeņos, turklāt ne tikai teritorijās, kur ir ierasti aukstas ziemas, bet arī valstīs, kur parasti ir augstas temperatūras. Arī tur šādas halles var palīdzēt radīt futbolam piemērotus apstākļus visa gada garumā, tāpēc FIFA pašlaik strādā pie līdzīgas programmas ieviešanas arī no savas puses," stāsta Vadims Ļašenko. "Nopietni apspriedām arī jautājumu par augstākajiem standartiem atbilstoša futbola stadiona neesamību Latvijā. FIFA prezidents piekrīt, ka situācija, kurā valstiskā līmenī futbola nacionālajai izlasei nav radīti pasaules standartiem atbilstoši spēlēšanas apstākļi, nav normāla. Pasaules griezumā valstis, kurās nav attiecīgās kategorijas futbola stadiona, ir palikušas maz, tāpēc FIFA ir gatava vēl vairāk iesaistīties šī jautājuma risināšanā. Esam vienojušies tuvākajā nākotnē šai tēmai ar FIFA iesaisti pievērsties atsevišķi."

Ar Džannni Infantino pārrunāti arī citi ar futbola infrastruktūras uzlabošanu saistīti jautājumi. Ņemot vērā, ka daudzās valstīs futbola infrastruktūrai paredzētie līdzekļi tikuši pārvirzīti Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai, FIFA pašlaik izskata iespējas, kā savām dalībvalstīm un to biedriem turpināt nodrošināt attiecīgu atbalstu infrastruktūras uzlabošanai.

LFF aktīvi iesaistās potenciālo atbalsta programmu apzināšanā, lai ilgtermiņā pēc iespējas mazinātu pēdējā gada notikumu sekas Latvijas futbolam.

"Ņemot vērā, ka Džanni Infantino līdz šim nekad nav viesojies Latvijā, man bija tas gods viņu uzaicināt apciemot mūsu zemi un iepazīties ar šejienes futbola dzīvi, futbola cilvēkiem un mūsu ilgtermiņa plāniem. Šāda vizīte varētu notikt ap šīgada septembra laiku, kad, mēs tā ceram, varēsim Latvijā kādā īpašā pasākumā pulcēt arī citus pasaules futbolā labi zināmus cilvēkus," atklāj Vadims Ļašenko, kurš, kā viņam apliecinājusi FIFA ģenerālsekretāre Fatma Samura, pašlaik ir gados jaunākais prezidents starp visām FIFA dalībvalstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu