Divkārtējā čempione Azarenka zaudē "Australian Open" pirmajā kārtā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka Foto: AFP/SCANPIX

No pasaules vadošajiem tenisistiem ar zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta vienspēļu pirmo kārtu sākusi vien Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka.

Divkārtējā "Australian Open" čempione un a 12.numuru sacensībās izliktā Azarenka bija spiesta piekāpties pasaules ranga 61.raketei amerikānietei Džesikai Pegulai - 5-7, 4-6.

"US Open" 2020.gada fināliste bija starp tiem spēlētājiem, kuriem tika aizliegts pamest viesnīcas numuru divas nedēļas pēc ierašanās Austrālijā, jo uz kuģa bija atradušies citi pasažieri, kuriem pēc čartera lidojuma tika fiksētas pozitīvas jaunā koronavīrusa analīzes.

Visiem spēlētājiem un viņu pavadoņiem divas nedēļas pēc ierašanās valstī bija jāatrodas karantīnā, taču lielākajai daļai konkurentu bija atļauts doties kortos piecas stundas dienā.

Pasaules pirmais numurs Ešlija Bārtija "Grand Slam" turnīros atgriezās ar 6-0, 6-0 uzvaru pār melnkalnieti Danku Koviniču (WTA 82.).

Covid-19 pandēmijas dēļ Bārtija pagājušogad izvēlējās nestartēt "Grand Slam" turnīros pēc Austrālijas atklātā čempionāta, kurā viņa aizkļuva līdz pusfinālam.

Bārtija mēģinās izbeigt vairāk nekā 40 gadu sēriju bez Austrālijas tenisistu uzvarām sieviešu turnīrā. Kristīne O'Nīla uzvarēja 1978.gadā.

Uzvarēja arī čempione amerikāniete Sofija Kenina (WTA 4.), kura ar 7-5, 6-4 pārspēja austrālieti Medisonu Inglisu (WTA 133.).

Spāniete Garvinje Mugurusa (WTA 14.), kuru Kenina uzvarēja Melburnas sacensību 2020.gada finālā, tika galā ar krievieti Margaritu Gasparjanu - 6-4, 6-0.

Otrajā kārtā sešpadsmitgadīgā amerikāniete Koko Gofa (WTA 48.) tiksies ar ukrainieti Jeļinu Svitoļinu (WTA 5.), kura ar 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja čehieti Mariju Buzkovu (WTA 50.)

Zaudējumu piedzīvoja grieķu uzlecošā zvaigzne, Melburnā ar 20.numuru izsētā Marija Sakari, kura piekāpās Francijas tenisistei Kristīnai Mladenovičai ar 2-6, 6-0, 3-6.

Vīriešu turnīrā pasaules ranga otrā rakete spānis Rafaels Nadals ar 6-3, 6-4, 6-1 pārspēja serbu Laslo Džeri (ATP 56.).

20 reizes "Grand Slam" turnīrā uzvarējušais Nadals pēdējos mēnešos bija cīnījies ar muguras savainojumu.

"Man šodien vajadzēja izdzīvot, un to arī centos izdarīt. Vienkārši centos būt visu laiku koncentrējies, tikt nākamajā kārtā," sacīja 2009.gada čempions Nadals.

Pa uzvarai izcīnīja krievi Daņiils Medvedevs un Andrejs Rubļovs..

Turnīrā ar ceturto numuru izliktais Medvedevs pārspēja kanādieti Vaseku Pospisilu (ATP 63.), svinot panākumu ar 6-2, 6-2, 6-4, kamēr ar septīto numuru izliktais Rubļovs ar 6-3, 6-3, 6-4 uzvarēja vācieti Janiku Hanfmanu (ATP 102.).

Teicami sacensības uzsāka 2019.gada Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālists Stefans Cicips, kurš pārspēja francūzi Žilu Simonu (ATP 66.) ar 6-1, 6-2, 6-1.

Savukārt vairāk nekā četras stundas kortos pavadīja pasaules 177.rakete Maikls Mo no ASV un Viktors Troickis no Serbijas, Mo uzvarot ar ar 7-6 (7:3), 6-7 (3:7), 3-6, 7-6 (7:3), 7-5.

Zaudējumu pirmajā cīņā piedzīvoja abas Latvijas tenisistes. Anastasija Sevastova (WTA 53.) ar 3-6, 1-6 zaudēja igaunietei Kaijai Kanepi (WTA 65.). Savukārt pasaules ranga 47.rakete Aļona Ostapenko ar 5-7, 2-6 piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai (WTA 27.).

Par sniegumu vienspēlē katra Latvijas tenisiste nopelnīja pa desmit pasaules ranga punktiem.

Abas tenisistes pieteikušās arī dubultspēļu turnīram. Sevastova pieteikta kopā ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, un viņu pirmās pretinieces trešdien būs 11.numuru turnīrā izliktās ķīnietes Jifaņa Su un Džaosuaņa Jana.

Ostapenko spēlēs kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku, pārim esot izsētam ar 13.numuru. Viņām pretiniecēs trešdien būs starptautiskais duets Makoto Ninomija no Japānas un ASV pārstāve Sabrina Santamarija.

Spēles Melburnā notiek kortos, kuros ir ne vairāk kā trešdaļa skatītāju no kopējā vietu skaita. No vietējo varas iestāžu atļautajiem 30 000 skatītājiem otrdien sacensības apmeklēja 17 922 līdzjutēji.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu