Pekinas olimpiskajās spēlēs Latviju varētu pārstāvēt vairāk nekā 60 sportisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) karogs
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) karogs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aplēses liecina, ka Latviju nākamgad Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs varētu pārstāvēt 60 sportisti 13 sporta veidos, trešdien preses konferencē atklāja LOK prezidents Žoržs Tikmers.

Tikmers un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks trešdien no paku piegādes uzņēmuma "United Parcel Services" (UPS) kurjera rokām saņēma Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sūtīto ielūgumu Latvijas komandas dalībai XXIV ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā (Beijing 2022), kas notiks no 4. līdz 20. februārim 2022. gadā.

SOK tradicionāli gadu pirms olimpiskajām spēlēm, nacionālajām olimpiskajām komitejām nosūta ielūgumu ar aicinājumu piedalīties tajās. Šoreiz  šis ielūgums attiecās uz dalību XXIV ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā nākamajā gadā.

Atzīmējot šo notikumu, LOK prezidents uzsvēra, ka

"pēc gada Pekina būs pirmā pilsēta pasaulē, kas uzņēmusi gan ziemas, gan vasaras olimpiskās spēles."

Kā zināms, Pekina rīkoja 2008. gada vasaras olimpiskās spēles, bet nu Ķīnas galvaspilsēta gatavojas ziemas Olimpiādei.

"Plānojam, ka Latviju šajās spēlēs varētu pārstāvēt vairāk nekā 60 sportisti 13 ziemas sporta veidos. Ļoti ceram uz Latvijas hokeja valstsvienības atgriešanos olimpiskās komandas sastāvā, veiksmīgi aizvadot kvalifikācijas spēles šī gada augustā Rīgā," sacīja Tikmers.

Raksturojot prognozējamo olimpiskās komandas sastāvu, Lejnieks atzīmēja, ka

"Latvijas komandā paredzams, ka līdzās pieredzējušiem atlētiem pārliecinoši ienāks jaunā sportistu maiņa - puse no komandas būs Olimpisko spēļu debitanti."

Lejnieks uzsvēra, ka Latvija šajās spēlēs varētu būt pārstāvēta ziemeļu divcīņā.

"Tā varētu būt vēsturiska atgriešanās kopš 1936.gada. Tāpat ceram uz Latvijas sportistu pārstāvniecību slēpošanas disciplīnās un uz olimpisko ceļazīmi sieviešu kērlinga izlasei, kura rudenī par to cīnīsies kvalifikācijas sacensībās," sacīja LOK ģenerālsekretārs.

Gaidāms, ka Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies vairāk nekā 3000 pasaules izcilāko ziemas sporta veidu pārstāvju no apmēram 100 pasaules valstīm.

Tiks sadalīti vairāk nekā 109 medaļu komplekti 15 sporta veidos - kalnu un distanču slēpošanā, biatlonā, frīstaila slēpošanā, ziemeļu divcīņā, tramplīnlēkšanā, snovbordā, šorttrekā, ātrslidošanā, daiļslidošanā, hokejā, kērlingā, bobslejā, kamaniņu sportā un skeletonā.

Jāatzīmē, ka šovasar gaidāmas Tokijas vasaras olimpiskās spēles. Japānas galvaspilsēta sporta forumu gatavojas rīkot no 23. jūlija līdz 8. augustam. Olimpiādei bija jānotiek pērnvasar, bet to pārcēla uz 2021. gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu