Latvijas biatlonisti PČ jauktajā stafetē izcīna 23.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Patrijuks
Aleksandrs Patrijuks Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatlonisti Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika un Sanita Buliņa trešdien Pokļukā izcīnīja 23.vietu pasaules čempionāta sacensībās 4x7,5 kilometru jauktajā stafetē.

Par čempioni tika kronēta Norvēģijas izlase, kuras sastāvā bija Sturla Holms Lēgreids, Juhanness Tīngness Bē, Tirila Ekhofa un Marte Ulsbū-Reiselanna. Norvēģu biatlonisti aizvēra visus mērķus, ņemot talkā 11 rezerves patronas.

Sudraba medaļas izcīnīja austrieši, kuriem visu mērķu sašaušanai vajadzēja tikai divas papildu patronas, bet bez soda apļiem iztika un pa astoņām rezerves patronām pielietoja tuvākās sekotājas Zviedrija un Ukraina.

Norvēģija vadībā nostiprinājās otrajā posmā pēc J.T.Bē šaušanas guļus, kad ieguva astoņu sekunžu pārsvaru. Pēc nākamās ugunslīnijas bija jau 23 sekunžu pārsvars, bet, nodoto stafeti Ekhofai, tas bija jau teju 40 sekundes.

Atkarībā no sekmēm šaušanā, Norvēģijas pārsvars svārstījās, taču vadība bija stabila. Par nelielu izbīli pēdējā šaušanā parūpējās Ulsbū-Reiselanna, kura palika ar trim nesašautiem mērķiem un trim rezerves patronām. Tiesa, norvēģiete aukstasinīgi aizvēra visus atlikušos mērķus un devās pretī uzvarai.

Ulsbū-Reiselannai šķērsojot finiša līniju, hronometrs apstājās pie vienas stundas 20 minūtēm un 19,3 sekundēm. Austrijai sudrabu atnesa Līza Terēza Hauzere, kura finišēja 27,0 sekundes vēlāk, bet spraigā cīņā par trešo vietu zviedriete Hanna Ēberja uzveica ukrainieti Oļenu Pidrušnu. Zviedrija čempioniem zaudēja 30,6 sekundes, Ukrainu apsteidzot par pussekundi.

Latvija izcīnīja 23.vietu un bija priekšā četrām valstīm, no kurām trīs tika apsteigtas par apli.

Latvijas četrotne iztika bez soda apļiem un pielietoja astoņas rezerves patronas. Čempioni bija sešas minūtes un 46,1 sekundes attālumā. 

Pirmo etapu veica Patrijuks, kurš ņēma talkā tikai vienu rezerves patronu. Pēc šaušanas guļus viņš bija 12.vietā, bet pēc šaušanas stāvus - 14.pozīcijā. Tiesa, savā pēdējā aplī viņš atkāpās uz 21.vietu, šajā pozīcijā otro etapu uzsākot Misem.

Mise guļus šāva perfekti, bet stāvus vajadzēja pielietot visas trīs papildu patronas. Pēc abām šaušanām viņš bija 22., bet stafeti Bendikai nodeva 23.vietā. Cēsniecei ugunslīnijā vajadzēja attiecīgi divas un vienu rezerves patronu, bet ātrais slēpojums trasē ļāva pacelties par vairākām pozīcijām un Buliņa stafeti saņēma jau 18.vietā.

Latvijas jaunā biatloniste šaušanā guļus pielietoja vienu papildu patronu, bet otrajā bija nekļūdīga. Pēc abām šaušanām Buliņa bija 22.vietā, bet pēdējā aplī viņu apsteidza Moldovas pārstāve.

Trešdien jauktajā stafetē startēja 27 valstu kvarteti.

Pašmāju vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šajā disciplīnā nestartēja, jo tikai trešdien ieradās meistarsacīkšu norises vietā.

Šosezon Pasaules kausā iepriekš notikušas vienas sacensības jauktajā stafetē, posmā Oberhofā uzvaru izcīnot Krievijai. Latvija ar Bendiku, Buliņu, Misi un Robertu Slotiņu sastāvā tika apdzīta par apli un ieņēma 19.vietu 23 komandu konkurencē.

Jauktajā stafetē un jauktajā pāru stafetē kopvērtējuma līdere ar 162 punktiem ir Norvēģija, 148 punktus iekrājusi Francija, bet trešā ar 130 punktiem ir Zviedrija. Latvijai nopelnītie 63 punkti dod 19.pozīciju.

Pasaules čempionātos Latvija savu labāko rezultātu sasniedza 2011.gadā, kad Madara Līduma, Žanna Juškāne, Ilmārs Bricis un Edgars Piksons izcīnīja 17.pozīciju. Turpmākajās meistarsacīkstēs latvieši finišējuši trešajā desmitā. Pērn Antholcā-Anterselvā Bendika, Jūlija Matvijenko, Patrijuks un Mise ieņēma 21.vietu.

Čempionāta turpinājumā piektdien un sestdien būs sprints, bet svētdien - iedzīšana. Nākamajā otrdienā un trešdienā būs mači klasiskajā distancē, ceturtdien notiks pāru stafete, sestdien būs stafetes, bet svētdien noslēgumā būs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu