Martinam Dukuram fiasko PČ pirmajā dienā; Tomass Dukurs ierindojas Top 10 (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: AP/Scanpix

Titulētais skeletonists Martins Dukurs ceturtdien Altenbergas trasē Vācijā pasaules čempionātā pēc sacensību pirmās dienas ierindojas 14. vietā, bet viņa brālis Tomass Dukurs ieņem 8. pozīciju.

Pēc pirmā brauciena M.Dukurs bija 11. vietā, bet otrais brauciens bija vēl neveiksmīgāks, kas summā dod 14. pozīciju (+1,83 sekundes).

T.Dukurs pirmajā braucienā bija piektais, taču pēc otrā brauciena viņš atkāpās par trim pozīcijām (+1,07).

Divu braucienu summā līderis pēc sacensību pirmās dienas ir Krievijas skeletonists Aleksandrs Tretjakovs. 

No līdera nedaudz atpaliek divi Vācijas skeletonisti. Fēlikss Kaizingers zaudē 0,04 sekundes, bet 2020. gada pasaules čempions Kristofers Grothers atpaliek 0,06 sekundes.

Ceturtais ir Krievijas skeletonists Jevgeņijs Rukosujevs, kurš savam tautietim zaudē 0,49 sekundes. Savukārt piekto pozīciju ieņem Vācijas pārstāvis Aleksanders Gasners (+0,66).

Tikai 16. vietā ierindojas 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu čempions Sunbins Juns, kurš izlaida sezonas lielāko daļu, piedaloties vien pēdējos trīs posmos, kuros trešo, otro un ceturto vietu.

Foto: IBSF

Piektdien sacensības turpināsies, aizvadot trešo un ceturto braucienu.

Sacensībām pieteicās 33 sportisti, taču viens nestartēja.

Latvijas vadošie skeletonisti Pasaules kausa sezonas pēdējā posmā nepiedalījās, lai varētu labāk sagatavoties pasaules čempionātam. Tas gan netraucēja M.Dukuram nodrošināt savu desmito uzvaru kopvērtējumā, kamēr T.Dukurs šīs sezonas griezumā bija trešais aiz brāļa un Gasnera.

M.Dukurs no 2011. līdz 2019.gadam uzvarēja piecos no sešiem pasaules čempionātiem, vienīgo reizi bez zelta paliekot 2013.gadā, kad Sanktmoricā piekāpās Tretjakovam. Olimpiskajās sezonās pasaules čempionāti netiek aizvadīti.

Pērn turpat Altenbergā pasaules čempionātā M.Dukurs samierinājās ar ceturto vietu, piekāpjoties trim vāciešiem Grotheram, Akselam Jungkam un Gasneram. Goda pjedestāls toreiz bija 0,52 sekunžu attālumā, M.Dukuram tikai pēdējā braucienā uzrādot pirmā trijnieka rezultātu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu