Eiduka pasaules U-23 čempionāta sprintā apstājas pusfināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka (pa labi)
Patrīcija Eiduka (pa labi) Foto: AP/Scanpix

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ceturtdien Vuokati, Somijā, pasaules U-23 čempionātā apstājās pusfinālā 1,1 kilometru sprintā klasiskajā stilā un izcīnīja devīto vietu, kamēr Raimo Vīgants 1,4 kilometru distancē ierindojās 37.pozīcijā.

(Plkst. 17.38 papildināts viss teksts.)

Dienas sākumā kvalifikācijā Eiduka savu distanci veica divās minūtēs un 44,65 sekundēs. Kvalifikācijas uzvarētājai Terezai Beranovai no Čehijas viņa zaudēja 7,19 sekundes, kas deva 93,39 Starptautiskās Slēpošanas fedrācijas (FIS) punktus.

Labākās 30 slēpotājas sacensības turpināja izslēgšanas cīņās. Savā ceturtdaļfinālā Eiduka finiša līniju šķērsoja pēc divām minūtēm un 40,15 sekundēm, par 0,46 sekundēm piekāpjoties krievietei Hristinai Macokinai. Otrā vieta savā ceturtdaļfinālā deva latvietei vietu pusfinālā.

Cīņā par finālu Eiduka savā slēpojumā bija iedzinējos un finišēja pēc divām minūtēm un 37,94 sekundēm, kas deva piekto savā pusfinālā. Pirmais divnieks, kas būtu devis vietu finālā, bija 1,48 sekunžu attālumā. Savukārt, lai iekļūtu finālā kā "laimīgā zaudētāja", viņai distance bija jāveic 0,97 sekundes ātrāk.

Finālcīņā par čempioni kļuva vāciete Līza Lohmana, kura finišēja pēc divām minūtēm un 38,07 sekundēm. Nieka 0,46 sekundes atpalika Macokina, bet 1,66 sekundes lēnāka bija zviedriete Luīze Lindstrēma.

Eiduka tika klasificēta devītajā vietā. Līdz šim vēl neviens Latvijas distanču slēpotājs nebija iekļuvis U-23 pasaules čempionāta pusfinālā. Divas pozīcijas augstāk bija amerikāniete ar latviešu saknēm Heilija Svirbula, kurai pēc laikraksta "Diena" ziņotā dzimtas uzvārds ir Zvirbule.

Vīriešiem par 300 metriem garākā distancē Vīgants kvalifikācijā finišēja pēc trīs minūtēm un 19,24 sekundēm, kas viņam deva 126,44 FIS punktus. Atlasē iegūtā 37.vieta liedza viņam piedalīties izslēgšanas cīņās.

Vīriešu konkurencē par čempionu kļuva krievs Aleksandrs Terentjevs, kurš distanci pabeidza trīs minūtēs un 1,72 sekundēs. Otro vietu ieguvušais norvēģis Ārons Okre Ristads bija 5,54 sekundes lēnāks, kamēr Sergejs Ardaševs tautietim zaudēja 7,70 sekundes un izcīnīja bronzu.

Sieviešu konkurencē piedalījās 57 slēpotājas, bet vīriešu sacensībās - 68 slēpotāji.

Pasaules čempionāts slēpošanas sporta veidos junioriem un U-23 grupā Vuokati norisināsies līdz svētdienai. Tajā Latviju pārstāv septiņi sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu