Arī BMX sportisti Babris un Pētersone iekļauti LOV vasaras sporta veidu sastāvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Helvijs Babris
Helvijs Babris Foto: No personīgā arhīva

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vasaras sporta veidu sastāvā pēc Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) lūguma iekļauti BMX sportisti Helvijs Babris un Vineta Pētersone, piektdien vēsta LRF.

LRF ziņo, ka Babris uzņemts LOV jaunatnes sastāvā, bet Pētersone iekļauta B sastāvā.

BMX riteņbraukšanā joprojām nav noslēgusies Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācija. Reālas izredzes kvalificēties nozīmīgajam sporta forumam joprojām saglabā vairāki Latvijas braucēji. Lai arī zināmi Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules kausa posmu BMX superkrosā norises datumi, kvalifikācijas nosacījumi atlikušajai daļai dalībvalstu joprojām nav sniegti.

Ņemot vērā, ka šobrīd reālākās izredzes kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm ir četriem Latvijas BMX sportistiem - Kristenam Krīgeram, Helvijam Babrim, Vinetai Pētersonei un Vanesai Buldinskai - LRF vērsās Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) un LOV ar lūgumu pārskatīt apstiprināto LOV vasaras sporta veida sastāvus, tajos iekļaujot visus četrus Tokijas olimpisko spēļu Latvijas kandidātus BMX riteņbraukšanā.

LOV dalībnieku sapulcē tika pieņemts lēmums saglabāt Kristena Krīgera, Edvarda Emīla Liberta un Vanesas Buldinskas vietas LOV jaunatnes sastāvā, kā arī jaunatnes sastāvā uzņemt Helviju Babri, bet Vinetu Pētersoni, kura UCI pasaules rangā šobrīd ir sestajā vietā, iekļaut B sastāvā.

Tādējādi riteņbraukšanas veidu pārstāvniecība LOV sastāvos pieaugusi līdz astoņiem sportistiem. Bez jau iepriekš pieminētajiem, jaunatnes sastāvā atrodas Emīls Edvards Liberts, sudraba sastāvā Emīls Liepiņš, bet zelta sastāvā Toms Skujiņš un Krists Neilands.

2021.gadā LOV sportistiem tiks sniegts atbalsts sporta medicīnas, sporta zinātnes un izglītības jomā. Savukārt finansiālais atbalsts tiks nodrošināts no LOK un sporta veidu federāciju puses.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu