Bendika iedzīšanas sacensībās PČ ierindojas starp Top 20

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Slovēnijā pasaules čempionātā desmit kilometru iedzīšanas sacensībās ierindojās 18.vietā, bet zelta medaļu izcīnīja norvēģiete Tirila Ekhofa.

Par pasaules čempioni tika kronēta sestdien sprintā uzvaru guvusī norvēģiete Tirila Ekhofa, kura par 17,3 sekundēm apsteidza austrieti Līzu Terēzu Hauzeri. Bronzu ar 33 sekunžu atpalicību izcīnīja francūziete Anaisa Ševaljē-Bušē.

Aiz vadošā trijnieka ierindojās itāliete Doroteja Vīrere, viņai sekoja vāciete Frančiska Proisa un tautiete Vanesa Hinca.

Bendika uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 34 sekundes un ierindojās 18.vietā.

Latvijas biatloniste pirmajā šautuvē neaizvēra vienu mērķi un ierindojās 33.vietā, tā brīža līderei Ševaljē-Bušē no Francijas zaudējot divas minūtes un 2,04 sekundes. Otrajā ugunslīnijā Bendika kļūdas nepieļāva un pakāpās uz 25.pozīciju, ko izdevās saglabāt arī pirms trešās šaušanas.

Trešajā šautuvē Bendika kļūdas nepieļāva un pakāpās uz 21.vietu, tā brīža līderei Ševaljē-Bušē zaudējot divas minūtes. Pirms ceturtās ugunslīnijas Bendika aizvien atradās 21.vietā, šautuvē neaizvēra vienu mērķi, taču tas neliedza trasē atgriezties jau 18.pozīcijā. Viņa tobrīd Ekhofai zaudēja divas minūtes un 37,5 sekundes. Līdz finišam Bendika savu pozīciju nezaudēja un ierindojās 18.vietā.

Distancē Bendikai bija 36.ātrākais solis.

Bendika sestdien 7,5 kilometru sprintā ieņēma 26.vietu un svētdien iedzīšanu uzsāka vienu minūti un 38,3 sekundes aiz sestdien uzvarējušās norvēģietes Tirilas Ekhofas.

Ekhofa bija viena no tikai septiņām biatlonistēm, kuras ne reizi nekļūdījās šautuvē, un par 12 sekundēm apsteidza francūzieti Anaisu Ševaljē-Bušē, kura bija spiesta mērot vienu soda apli, un par 14,4 sekundēm Baltkrievijas biatlonisti Hannu Solu, kura bija septiņu precīzo šāvēju vidū.

Cēsniece šosezon iedzīšanā Pasaules kausa sacensībās startējusi divreiz, trešajā posmā Hohfilcenē no 20.vietas sprintā atkāpjoties uz 49.pozīciju, bet pirmajā posmā Oberhofā no 21.vietas atkāpās uz 27.

Covid-19 dēļ Bendika izlaida sezonas pirmos divus posmus.

Eiropas čempionātā Polijas trasē Dušņikizdrojā janvāra beigās Latvijas labākā biatloniste pēc izcīnītās zelta medaļas sprintā ar četriem "pūdeļiem" atkāpās uz 11.vietu.

Savu labāko rezultātu Bendika iedzīšanas disciplīnā sasniedza iepriekšējā sezonā, kad planētas meistarsacīkstēs, kas ir iekļautas Pasaules kausā, izcīnīja devīto pozīciju. Karjeras laikā sprintā un individuālajā distancē viņa divreiz finišējusi piektā.

Pasaules kausa iedzīšanas disciplīnas kopvērtējuma vadībā ar 264 punktiem ir Ekhofa, viņai ar 236 punktiem seko tautiete Marte Ulsbū Reiselanna, kamēr Hanna Ēberja no Zviedrijas iekrājusi 207 punktus. Bendika ar 37 punktiem no 52.vietas pakāpusies uz 38.pozīciju.

Tikmēr visu disciplīnu kopvērtējuma līdere ar 737 punktiem ir Ekhofa, 695 punktus nopelnījusi Ulsbū-Reiselanna, bet trešajā vietā ar 675 punktiem ir Ēberja. Bendika ar 93 punktiem pakāpusies par divām vietām un ierindojas 45.pozīcijā.

Pagājušajā sezonā par pasaules čempioni iedzīšanā kļuva itāliete Doroteja Vīrere, aiz kuras ierindojās vāciete Denīze Hermane un norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna.

Pagājušajā sezonā iedzīšanas kopvērtējumā nepārspēta palika norvēģiete Tirila Ekhofa, bet Lielo kristāla globusu ieguva itāliete Doroteja Vīrere.

Jau ziņots, ka Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Slovēnijā pasaules čempionātā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās izcīnīja desmito vietu, bet uzvaras laurus plūca francūzis Emiljēns Žaklēns.

Rastorgujevs četrās šautuvēs neaizvēra trīs mērķus un finišēja divu minūšu un 12,1 sekundes deficītu no Žaklēna.

Čempionāta turpinājumā otrdien un trešdien būs mači klasiskajā distancē, ceturtdien notiks pāru stafete, sestdien būs stafetes, bet svētdien noslēgumā būs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu