Video ⟩ Bļugers atzīmējas šosezon ar sesto rezultatīvo piespēli NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (dzeltenajā kreklā)
Teodors Bļugers (dzeltenajā kreklā) Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers aizvadītajā naktī sesto reizi šosezon atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda savā laukumā ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Vašingtonas "Capitals", kas pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 15 minūtes un 50 sekundes (6:04 skaitliskajā mazākumā), izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un izdarīja četrus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem.

Bļugers ar rezultatīvu piespēli atzīmējās nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām, vārtu guvumā asistējot amerikānim Zekam Esonam-Rīzem, kurš tobrīd panāca rezultātu 1:3.

26 gadus vecais Bļugers šosezon 14 spēlēs guvis divus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Bļugers šosezon trijās no četrām spēlēm pret "Capitals" izcēlies ar rezultativitāti, summā sakrājot četrus punktus (1+3).

Komandām šosezon šis bija ceturtais duelis un pirmo reizi uzvaru izcīnīja "Capitals", jo iepriekšējos trīs savstarpējos mačos pārāki bija "Penguins" hokejisti.

"Capitals" sastāvā vārtus guva čehs Jakubs Vrāna, dānis Larss Ellers un amerikānis Konors Šīrijs, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās slovāks Rihards Pāniks, kuru atzina par spēle pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

Vašingtonas komandas vārtsargs čehs Viteks Vanēčeks atvairīja 26 no 27 pretinieku metieniem (96,3%).

Savukārt mājinieku komandā kanādietis Tristens Džerijs tika galā ar 39 no 42 metieniem (92,9%).

Austrumu divīzijā "Penguins" ar 15 punktiem 14 mačos ieņem piekto vietu, bet "Capitals" ar 17 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Citā spēlē Bufalo "Sabres" mājās ar rezultātu 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) zaudēja Ņujorkas "Islanders".

Kā zināms, Zemgus Girgensons šosezon traumas dēļ "Sabres" komandai nevar palīdzēt.

Uzvarētājiem divus vārtus guva amerikānis Anderss Lī, vienreiz precīzs bija kanādietis Žans Gabriels-Pežo.

Krievu vārtsargs Iļja Sorokins atvairīja visus 20 pretinieku metienus un izcīnīja savu pirmo uzvaru NHL spēlētāja karjerā. Viņam šis bija ceturtais mačs.

Austrumu divīzijā "Sabres" ar 10 punktiem 12 spēlēs ir pēdējā jeb astotajā vietā, tikmēr "Islanders" ar 19 punktiem 15 mačos ir otrajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu