Pārsteigums "Australian Open" turnīrā - pasaules ranga līdere Bārtija netiek pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ešlija Bārtija
Ešlija Bārtija Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules pirmā rakete Austrālijas tenisiste Ešlija Bārtija otrdien negaidīti piedzīvoja zaudējumu "Australian Open" ceturtdaļfinālā.

Bārtija ar rezultātu 6-1, 3-6, 2-6 piekāpās Čehijas tenisistei Karolīnai Muhovai (WTA 27.), kura pirmajā kārtā pārspēja Aļonu Ostapenko (WTA 47.).

Čehijas tenisiste mača laikā pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, jo grūtības sagādāja lielais karstums, kas valda Melburnā.

Bārtija pirmo setu uzvarēja 24 minūtēs, taču Muhova pēc desmit minūšu medicīniskā pārtraukuma atgriezās ar pavisam citu sparu un uzvarēja nākamajos divos setos.

"Ešlija ļoti labi sāka maču, spēlējot tikpat kā bez kļūdām. Bija smagi. Pirmajā setā jutos pazudusi kortā un man reiba galva. Paņēmu pārtraukumu, kas palīdzēja. Viņi man pārbaudīja asinsspiedienu un atvēsināja mani ar ledu," pēc mača stāstīja Muhova.

Muhova pirmo reizi karjerā sasniegusi "Grand Slam" turnīra pusfinālu. 2019. gadā viņa aizkļuva līdz Vimbldonas ceturtdaļfinālam.

Savukārt Bārtija pērn spēlēja "Australian Open" pusfinālā. Viņa otro reizi tikās ar Muhovu, pirms trim gadiem "US Open" turnīrā dueli uzvarēja austrāliete.

"Australian Open" pusfinālā Muhova spēlēs pret ASV tenisisti Dženiferu Breidiju (WTA 24.), kura ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-2, 6-1 uzveica savu tautieti Džesiku Pegulu (WTA 61.).

Amerikānietēm šis bija trešais savstarpējais duelis un pirmo reizi uzvarēja Breidija, kura otro reizi karjerā sasniegusi "Grand Slam" vienspēļu turnīra pusfinālu. Viņa to paveica arī pērn "US Open".

Jau vēstīts, ka pirmdien "Australian Open" pusfinālu sasniedza Serēna Viljamsa (ASV, WTA 11.) un Naomi Osaka (Japāna, WTA 3.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu