Bļugers spēlē labāk nekā Krievijas hokeja zvaigzne Malkins? (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers un Jevgeņijs Malkins
Teodors Bļugers un Jevgeņijs Malkins Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers šosezon spēlē teicami, vairākās statistikas ailītēs apsteidzot savu komandas biedru Pitsburgas "Penguins" sastāvā Krievijas hokeja zvaigzni Jevgeņiju Malkinu.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā "Penguins" komanda šosezon aizvadījusi 14 spēles. Visvairāk rezultativitātes punktu "pingvīnu" labā savācis amerikāņu uzbrucējs Braiens Rasts, kura kontā ir pieci vārti un astoņas piespēles (13 punkti).

Ar 12 punktiem seko komandas kapteinis kanādietis Sidnijs Krosbijs un amerikānis Džeiks Gencels. Viņi katrs guvuši piecus vārtus un atdevuši septiņas rezultatīvas piespēles.

Rasts, Krosbijs un Gencels veido "Penguins" pirmo uzbrucēju trio. Otrajā virknējumā centra uzbrucējs ir Malkins, bet trešais centrs ir Bļugers, kurš sezonas gaitā saņēma paaugstinājumu no ceturtās uz trešo maiņu.

Šosezon ceturtais rezultatīvākais spēlētājs "Penguins" rindās ar astoņiem punktiem ir Bļugers, kurš guvis divus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles.

Par punktu mazāk ir Malkinam, kurš guvis trīs vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles.

Bļugers ir ne tikai rezultatīvāks par Malkinu, bet laukumā bijis arī lietderīgāks - latvietim koeficients ir +3, savukārt Krievijas hokejistam -4.

Latvijas hokejists laukumā vidēji mačā pavadījis 13:40 minūtes, bet Malkins spēlējis par piecām minūtēm vairāk (18:50).

Centra uzbrucēju pienākums ir arī uzvarēt pēc iespējas vairāk iemetienos. Arī šajā rādītājā Bļugers ir priekšā Malkinam - attiecīgi 51,7% (62/58) un 48,3% (71/76).

Bļugers izpildījis 11 metienus (18,2% realizācija), bet Malkins pa pretinieku vārtiem metis 32 reizes (9,4%). 

"Tedijam Bļugeram šosezon ir 8 punkti. Džīno Malkinam ir 7. "Penguins" problēmas nav Malkina vaina. Tomēr,  ja viņš nesāks rādīt sniegumu ievērojami augstākā līmenī, "Penguins" ir nolemta (netiks "play-off")," savā "Twitter" profilā raksta "The Athletic" žurnālists Džošs Johe.

Bļugers bloķējis deviņus metienus, kas ir dalīti piektais labākais rādītājs komandā kopā ar Krosbiju, bet Malkina kontā ir astoņi bloķēti metieni.

Malkins vidēji mačā 3:19 minūtes spēlējis skaitliskajā vairākumā, taču guvis tikai vienus vārtus. Lielāks spēles laiks vairākumā ir tikai Krosbijam (3:23 min, 2 vārti) un Gencelam (3:24, 1 vārti).

Tikmēr Bļugers skaitliskajā vairākumā nav spēlējis vispār, bet mazākumā viņš laukumā vidēji pavadījis 2:23 minūtes, kas ir ceturtais lielākais rādītājs komandā. Pagājušajā sezonā viņš bija līderis ar 2:22 minūtēm.

Skaidrs, ka Malkinam pieredzes un talanta ir vairāk nekā Bļugeram, viņš NHL regulārajā čempionātā sakrājis vairāk nekā 1000 punktu un aizvadījis nedaudz vairāk par 900 spēļu. Tomēr savu lomu trešajā maiņā latvietis pilda daudz sekmīgāk nekā Krievijas hokejists otrajā uzbrucēju trio.

"Pengiuns" šosezon nevedas spēle nevienādos sastāvos - vairākuma realizācija ir 14,3%, mazākuma neitralizācija 73,9%. Abi šie rādītāji ir 24. vietā starp 31 komandu brīdī, kad tapa šis raksts.

26 gadus vecais Bļugers šosezon izpildījis 24 spēka paņēmienus, bet 34 gadus vecais Malkins tikai deviņus. Tiesa, abu spēlētāju salīdzināšanā šis rādītājs gan nav tik būtisks, jo Krievijas hokejista pamatuzdevums ir spēlēt rezultatīvi, kamēr latvieša loma paredz koncentrēšanos aizsardzībai.

Izdarīto spēka paņēmienu skaita ziņā Bļugers šosezon ir ceturtais "Penguins" sastāvā - vairāk ir tikai amerikāņiem Čedam Rahvedelam (25) un Džeisonam Zakeram (36), bet izteikts līderis ir kanādietis Brendons Tanevs (68).

Ne tikai Malkins, bet arī viņa maiņas partneri otrajā uzbrucēju virknējumā šosezon nespēlē pietiekami rezultatīvi - soms Kasperi Kapanens sakrājis sešus (2+4) punktus 11 spēlēs, amerikānis Džeisons Zakers piecus (3+2) punktus 14 mačos.

"Jevgeņijs Malkins sezonas pirmajā mēnesī izskatās bezrūpīgs. Komandai ir problēmas ar spēli skaitliskajā vairākumā. Ceturtā maiņa nedod pienesumu uzbrukumā. Lielākā daļa punktu gūšanas gulstas uz Sidnija Krosbija maiņu," vēsta laikraksts "Pittsburgh Post-Gazette".

Pitsburgas medijs atzīmē, ka otrā maiņa pēdējā laikā laukumā ir nemanāma un nerezultatīva.

"Mums vajag vairāk puišu, kuri iesaistās un ietekmē spēli. Tā veidojas komandas šī vārda tiešākajā nozīmē. Katram ir jāiesaistās spēlē ar domu, ka viņš kaut kādā veidā pozitīvi ietekmēs spēli. Un dažkārt tas nozīmē gūt vārtus,"

pēc iepriekšējā mača sacīja "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans.

"Salivans ielika Tanevu, kurš ir 2880 unces (aptuveni 82 kilogrami) "Monster" enerģijas dzēriens, blakus Malkinam un Zakeram. Tomēr pat tas nespēja viņus pamodināt. Šāds gājiens izjauca Tedija Bļugera maiņu, kas ir efektīvs divvirzienu (uzbrukuma un aizsardzības) trio pirmos astoņus periodus, kopš laukumā atgriezies Zeks Estons-Rīze, kuram trīs spēlēs ir trīs vārti," vēsta "Pittsburgh Post-Gazette".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu