Timma un Dairis Bertāns palīdzēs Latvijas izlasei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji Jānis Timma (no kreisās) un Dairis Bertāns
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji Jānis Timma (no kreisās) un Dairis Bertāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Jānis Timma un Dairis Bertāns palīdzēs Latvijas basketbola izlasei izšķirīgajās spēlēs cīņā par ceļazīmi uz 2022. gada Eiropas čempionātu, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS). 

Paredzams, ka abi basketbolisti ceturtdien Maskavā piedalīsies ULEB Eirolīgas spēlē ar "Baskonia", un piektdien "Khimki" spēlētāji ieradīsies Rīgā.

Sestdien, 20. februārī, Latvijas komanda kvalifikācijas turnīrā spēlēs ar Bulgārijas izlasi, pirmdien, 22. februārī, ar Grieķijas komandu. Abas spēles sāksies plkst.19:30.

Latvijas Basketbola savienības vīriešu izlases koordinators Emīls Toms: "Komunikācijas procesā par Eirolīgas klubu spēlētāju pievienošanos valstsvienībai bija dažādi pavērsieni, līdz šodien saņēmām "BC Khimki" ģenerālmenedžera akceptu Daira un Jāņa līdzdalībai Rīgas posma spēlēs. Paldies klubam par atsaucību un spēlētājiem par aktīvo vēlmi palīdzēt valstsvienībai svarīgajās spēlēs. Kārtojam ceļojuma formalitātes, abi būs Rīgā piektdien."

Rīgā esošie basketbolisti pirmdien veica Covid-19 testus (visas atbildes negatīvas), bet otrdien un trešdien no rīta aizvadīja pirmos treniņus "Arēnā Rīga".

 

"Pirmais iespaids ir pozitīvs – spēlētājiem ir gan labs noskaņojums un apņēmība, gan laba sportiskā forma. Ziņa par vēl divu pieredzējušu basketbolistu pievienošanos, protams, priecē, tāpat kā priecē visu sabraukumā esošo spēlētāju atsaucība. Taču basketbols ir komandas spēle, un mūsu varējums cīņās ar Bulgāriju un Grieķiju būs atkarīgs no visas komandas darba. Tam gatavojamies visiem iespējamiem līdzekļiem," norādīja valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Latvijas valstsvienība kvalificēsies finālturnīram, ja:

  • 20. februārī uzvarēs Bulgārijas izlasi vismaz ar 7 punktu pārsvaru (ļoti iespējams, derēs arī +6; tādā gadījumā bilance savstarpējās spēlēs būs neizšķirta, bet nākamais kritērijs – visās spēlēs sasniegtā gūto un zaudēto punktu starpība – pirms pēdējās kārtas spēlēm Latvijai būs +4, Bulgārijai -55);
  • Uzvarēs Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22. februārī pieveiks Grieķiju;
  • Uzvarēs Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22. februārī bulgāri zaudēs Bosnijai.

Pandēmijas dēļ Eiropas čempionāta finālturnīrs no 2021. gada pārcelts uz 2022. gada septembri. Tiesības tajā piedalīties nodrošinātas četru rīkotājvalstu izlasēm – Čehija, Gruzijai, Itālijai un Vācijai.

Pirms pēdējām divām kvalifikācijas turnīra kārtām ceļazīmes jau nodrošinājušas vēl 7 valstu komandas: Izraēla, Spānija (abas A grupa), Horvātija (D), Slovēnija, Ukraina (abas F), Grieķija un Bosnija (abas H). Pēdējās kārtās jānoskaidro vēl 13 finālturnīra dalībnieces.

Finālturnīrs notiks 2022. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu