Osaka uzveic Viljamsu un iekļūst "Australian Open" finālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Serēna Viljamsa un Naomi Osaka
Serēna Viljamsa un Naomi Osaka Foto: AFP/SCANPIX

Naomi Osaka ceturtdien pārspēja tenisa leģendu Serēnu Viljamsu un iekļuva "Australian Open" finālā.

Japānas tenisiste pārspēja ASV sportisti ar rezultātu 6-3, 6-4. Pasaules rangā Osaka patlaban ieņem trešo vietu, bet Viljamsa atrodas 11. pozīcijā.

Pirmajā setā Osaka nokļuva iedzinējos ar 0-2, taču turpinājumā viņa atspēlējās, uzvarot piecus geimus pēc kārtas.

Savukārt otrajā setā Osaka astotajā geimā atspēlējās no 0:40 un panāca neizšķirtu 4-4. Turpinājumā viņa vairs nezaudēja nevienu punktu.

WTA oficiālajos mačos Osaka izcīnījusi jau 20 uzvaras pēc kārtas. Izcīnīt kārtējo panākumu viņai netraucēja arī astoņas pieļautās dubultkļūdas.

Septiņkārtējā turnīra čempione Viljamsa līdz šim "Australian Open" pusfinālā vēl nekad nebija zaudējusi, uzvarot visus astoņus mačus.

Abas līdz šim savā starpā bija tikušās četras reizes, katra izcīnot pa divām uzvarām. Tiesa, iepriekšējais duelis, kas notika šogad janvāra beigās, bija pārbaudes spēle, kurā uzvarēja Viljamsa.

"Australian Open" finālā Osaka spēkosies ar Karolīnu Muhovu (Čehija, WTA 27) vai Dženiferu Breidiju (ASV, WTA 24). Šis duelis notiks ceturtdien vēlāk.

Viljamsai šogad septembrī paliks 40 gadi. Viņa karjerā izcīnījusi 23 "Grand Slam" turnīru čempiones titulus, par vienu uzvaru atpaliekot no pasaules rekorda.

Rekorda īpašniece joprojām ir Austrālijas tenisiste Mārgarita Korta, kura sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados 24 reizes triumfēja "Grand Slam" vienspēļu turnīros.

23 gadus vecā Osaka otro reizi karjerā sasniegusi "Australian Open" finālu - 2019. gadā viņai izdevās turnīrā uzvarēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu