Dainis Dukurs: Esmu piekusis... (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Dukurs
Dainis Dukurs Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas skeletona izlases treneris Dainis Dukurs ir piekusis no nemitīgajiem strīdiem ar bobsleja saimes vadību, tāpēc tagad norobežojies no politiskajām cīņām un pievērsies tiešajiem pienākumiem, speciālists pauda intervijā basketbola leģendai Valdim Valteram.

Pagājušā gada nogalē Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) vadības ķildas atkal nonāca publiskajā telpā, bobslejistiem konfliktējot ar tikko no darba aizgājušo Siguldas ledus trases direktoru Dukuru.

Dažādas nesaskaņas LBSF, kuru vada bobsleja pārstāvji, nav nekāds jaunums, bet tagad D.Dukurs nolēmis no tā visa norobežoties.

Brāļu Tomasa un Martina Dukuru tēvs gatavo dēlus Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm, kas abiem, visticamāk, būs pēdējās karjerā, tāpēc esot nepieciešams visu enerģiju koncentrēt tikai tam.

"Būtu labāk, ja būtu vieglāk [sastrādāties ar bobslejistiem]. Saprotu, ka LBSF arī nav viegli rūpēties par diviem sporta veidiem. Esmu pieradis pie tā, ka zinu valsts kritērijus. Tie ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) kritēriji, kuros ir "jātrāpa". Ja to izdara, tad var normāli strādāt, saņemot atbalstu. Arī savi sponsori. Tas dod neatkarību. Tam ir vislielākā vērtība, jo neviens nevar man diktēt, ko darīt," sarunā ar V.Valteru tīmekļa vietnes "YouTube" kanālā "11TV" sacīja Dainis Dukurs.

"Daru savu darbu, mani interesē galamērķis - izcīnīt medaļas. Esmu piekusis [no politikas], visas tās mētāšanās ar dažādām frāzēm. Tas nogurdina un neļauj fokusēties uz galveno, uz darbu. Daru savu darbu un ļoti labi jūtos."

D.Dukurs 2009.gadā esot sapratis, ka spēks ir komandā, tāpēc skeletona izlasē pulcēts saliedēts kolektīvs, kurā katram ir konkrēti uzdevumi.

Treneris pauda uzskatu, ka visreālāk Martinam Dukuram izcīnīt olimpisko zelta medaļu bija 2010.gada Vankūveras ziemas spēlēs, kur viņš pats ceturtajā braucienā pieļāva divas kļūdas. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu