Video ⟩ Merzļikinam "sausā" uzvara; Bļugers gūst vārtus NHL mačā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Elvis Merzļikins naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) izcīnīja "sauso" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, tikmēr citā mačā vārtus guva Teodors Bļugers.

Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Nešvilas "Predators".

Uzvarētāju sastāvā Merzļikins atvairīja visus 32 pretinieku metienus. Viņam šī ir pirmā "sausā" spēle šosezon un sestā karjerā.

Merzļikins tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

"Bija pārāk daudz atlēkušo ripu manā priekšā, taču viņi [komandas biedri] parūpējās par mani. Viņi bloķēja metienus, kad nebiju pareizajā vietā," pēc mača atzina Merzļikins.

"Blue Jackets" hokejisti bloķēja 15 metienus, kamēr pretinieki tikai sešus.

Sākumsastāvā Merzļikins spēlēja pēc septiņu maču pārtraukuma. Iepriekšējo reizi viņš starta sastāvā laukumā devās 1. februārī.

Pirms tam Merzļikins ilgāku laiku nebija spēlējis, traumas dēļ viņš piecos mačos pēc kārtas bija ārpus sastāva.

"Blue Jackets" labā vārtus guva amerikāņi Ēriks Robinsons un Kems Atkinsons, kā arī kanādietis Makss Domi.

Atkinsons vārtus guva jau piektajā spēlē pēc kārtas. Piecu maču nogrieznī viņš sakrājis deviņus rezultativitātes punktus (5+4).

26 gadus vecais Merzļikins šosezon piedalījies astoņos mačos, no kuriem sešos viņš laukumā devies starta sastāvā. Latvieša kontā ir trīs uzvaras un trīs zaudējumi, vidēji ielaisti 2,51 vārti un atvairīti 92,0% metienu.

Centrālajā divīzijā "Blue Jackets" ar 20 punktiem 18 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā, bet "Predators" ar 12 punktiem 16 mačos ierindojas pirmspēdējā jeb septītajā pozīcijā.

Tikmēr citā mačā Pitsburgas "Penguins" mājās ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) uzveica Ņujorkas "Islanders", kas līdz šim astoņos mačos pēc kārtas bija izcīnījusi vismaz punktu.

Bļugers vārtus guva otrajā periodā, panākot rezultātu 2:0. Viņam tas ir trešais precīzais metiens šosezon.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 15:05 minūtes, 2:26 viņš spēlēja skaitliskajā mazākumā, bet pirmo reizi šosezon viņš piedalījās arī vairākumā - 1:09.

Bļugers izpildīja četrus metienu pa pretinieku vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja septiņos no 13 iemetieniem. Spēli viņā pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

26 gadus vecais Bļugers šosezon 15 mačos guvis trīs vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +4.

"Penguins" labā vēl vārtus guva komandas kapteinis kanādietis Sidnijs Krosbijs, kā arī amerikāņi Džeisons Zakers un Braiens Rasts.

Krosbijs aizvadīja savu 999. spēli NHL regulārajā čempionātā.

Pitsburgas komandas kanādiešu vārtsargs Tristans Džerijs atvairīja 31 no 32 pretinieku metieniem (96,9%).

Pēdējos divos mačos, kuros Džerijs devies starta sastāvā, viņam izdevies atvairīt 70 no 74 metieniem. Pirms tam trīs mačos 77 metienos viņš ielaida 11 vārtus.

Austrumu divīzijā "Penguins" ar 17 punktiem 15 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Islanders" ar 19 punktiem 16 mačos ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Citā spēlē Sanhosē "Sharks" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 2:0, 0:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Sentluisas "Blues".

Viesu komandas sastāvā Rūdolfs Balcers laukumā pavadīja 11:50 minūtes (1:06 skaitliskajā vairākumā). Viņš bloķēja divus pretinieku metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Spēli latvietis pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sharks" rindās vārtus guva kanādietis Noā Gregors un amerikānis Džons Lenards, kuram tas ir otrais precīzais metiens NHL debijas sezonā.

"Blues" sastāvā vārtus guva kanādieši Maiks Hofmans, Breidens Šenns un Davids Perons.

"Sharks" vārtsargs kanādietis Mārtins Džounss atvairīja 42 no 45 metieniem (93,3%), bet "Blues" vārtos kanādietis Džordans Biningtons tika galā ar 30 no 32 metieniem (93,8%).

Sanhosē hokejisti bloķēja 17 metienus, kamēr pretinieki tikai četrus, tomēr ar pašaizliedzīgo aizsardzību nebija gana, lai izcīnītu uzvaru.

Rietumu divīzijā "Blues" ar 22 punktiem 17 spēlēs ir līdere, bet "Sharks" ar 14 punktiem 15 mačos atrodas pirmspēdējā jeb septītajā pozīcijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu