Video ⟩ Merzļikins pēc "sausās" spēles: Vārtos nejutos pārāk labi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins tver "Predators" komandas metienu.
Elvis Merzļikins tver "Predators" komandas metienu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā pret Nešvilas "Predators" neesot juties pārāk labi, bet par spīti tam palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnīt "sauso" uzvaru.  

Kolumbusas "Blue Jackets" piektdienas rītā pēc Latvijas laika savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Nešvilas "Predators".

Uzvarētāju sastāvā Merzļikins atvairīja visus 32 pretinieku metienus. Viņam šī bija pirmā "sausā" spēle šosezon un sestā karjerā. Latvietis tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

Pēc mača gan Merzļikins medijiem pauda, ka vārtos neesot juties īsti savā ādā, tāpēc pateicās komandas biedriem par bloķētajiem metieniem.

"Būšu godīgs pret sevi un visiem jums. Nejutos pārāk labi. Protams, priecājos par uzvaru un izcīnītajiem punktiem, arī "sauso" spēli. Komanda man ļoti palīdzēja, jo pārāk daudz ripu atsitu sev priekšā. Komandas biedri par mani parūpējās, bloķēja metienus, kad nepaspēju," sev veiksmīgo maču rezumēja vārtsargs.

"Pēc savainojuma un dažiem treniņiem ir grūti atgūt nepieciešamo spēles līmeni. Esmu priecīgs, ka varēju 20 minūtes nospēlēt jau Karolīnā [pret "Hurricanes"], lai varētu atgūt nepieciešamās sajūtas."

Merzļikinam arī tika vaicāts par vienlīdzīgo spēles laika sadalījumu starp viņu un somu Jonasu Korpisalo. Latvietis pauda, ka tā nav viņa kompetence.

"Tas ir galvenā trenera lēmums. Domāju, ka katram vārtsargam daudz labāk patīk spēlēt visu laiku, līdz vairs nevari piecelties un vietā nāk kolēģis. Ir grūti ielēkt mačā un spēlēt. Izdodas labs mačs, bet tad nākamais jāizlaiž. Šosezon varbūt ir nedaudz citādi, jo spēļu grafiks ir ļoti blīvs. Normālā sezonā man tas nepatīk. Bet tas nav mans, bet trenera lēmums."

Sākumsastāvā Merzļikins spēlēja pēc septiņu maču pārtraukuma. Iepriekšējo reizi viņš starta sastāvā laukumā devās 1. februārī.

Pirms tam Merzļikins ilgāku laiku nebija spēlējis, traumas dēļ viņš piecos mačos pēc kārtas bija ārpus sastāva.

Centrālajā divīzijā "Blue Jackets" ar 20 punktiem 18 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā, bet "Predators" ar 12 punktiem 16 mačos ierindojas pirmspēdējā jeb septītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu