Video un audio ⟩ Kristaps Mauriņš par kamaniņnieku sezonu, Vītolas vieglo šoku, Pekinu...

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas kamaniņu braucēji aizvadījuši vienu no veiksmīgākajām sezonām pēdējo gadu laikā. Pasaules kausa (PK) izcīņas posmos Latvijas sportisti izcīnīja četras zelta medaļas, četras sudraba un septiņas bronzas. Panākumi arī Eiropas un pasaules čempionātos. Parunāt par kamaniņu sportu TVNET uz sarunu aicināja izlases treneri un menedžeri Kristapu Mauriņu, kurš bija raidieraksta "Čempionu brokastis" 33. epizodes viesis. 

Pasaules kausa izcīņā Latvijas kamaniņu braucējiem īpaši veiksmīgi izvērsās tieši pēdējais posms dabīgajā Sanktmoricas trasē, kur kamaniņu sporta sacensības PK tūrē nebija notikušas kopš 2012. gada. Divnieku sacensībās negaidīti triumfēja Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, sudraba godalgu izcīnīja brāļi Juris un Andris Šici. 

Par sensāciju parūpējās Elīna leva Vītola, kura pārsteidzoši uzvarēja dāmu konkurencē. Viņa guva savas karjeras lielāko panākumu un pati pēc sacensībām bija vieglā šokā. 

Mauriņš TVNET pastāstīja par šo panākumu pamatu, kas pandēmijas laikā tika ielikts vasaras darbā. 

"Trīs medaļas šogad izcīnījām Eiropas čempionātā, tajā skaitā zeltu. Trīs medaļas arī pasaules čempionātā. Sezona izvērtās un salikās mums ļoti labvēlīgi. Tā visa pamatā noteikti ir darbs, ko mēs ieguldījām vasarā," sacīja Mauriņš.

"Arī mūsu mehāniķi ļoti labi pastrādāja pie kamanām. Tendences ir labas. Jā, varbūt vācieši, austrieši ir kripatiņu mums priekšā, bet pie labiem braucieniem varam arī viņiem iekost. Uzskatu, ka esam ar skatu uz pareizā ceļa, ar skatu uz Pekinu."

Iepriekš Mauriņš pats bija kamaniņu braucējs, bet, tā kā vairs neizturēja iekšējo konkurenci, nolēma sportošanu likt malā. Sekoja piedāvājumus no Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF), kuru pieņēma, un nu jau trešo gadu ir menedžeris un nodarbojas ar sportistu trenēšanu. 

Pagājusī kamaniņu sporta sezona Covid-19 pandēmijas un ierobežojumu dēļ bija citāda. Izaicinājumu pilna tieši kā menedžerim, jo darbu plānošana sagādāja ne mazums raižu. Tiesa, tā bija arī jauna pieredze. 

Par šīm un citām ar kamaniņu sportu saistītām tēmām skaties/klausies "Čempionu brokastu" 33. epizodi. 

Video: Rīgas centrā aizstumt busiņu līdz tuvākajai degvielas uzpildes stacijai

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu