Parabobslejists Brants Pasaules kausa otrajā posmā izcīna sesto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Alvils Brants
Alvils Brants Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas parabobslejists Alvils Brants piektdien Šveicē Pasaules kausa otrajā posmā izcīnīja sesto vietu, bet viņa tautietis Artūrs Klots ierindojās desmitajā pozīcijā.

Uzvaru divu braucienu summā svinēja mājinieks Kristofers Stjuarts, kurš dienu iepriekš izcīnīja sudrabu. Viņš par 0,19 sekundēm apsteidza tautieti Jonasu Freiu, bet kanādietis Lonijs Bisonnete zaudēja 0,69 sekundes un izcīnīja bronzu.

Dienu iepriekš Bisonnete svinēja uzvaru.

Labāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniedza Brants, kurš abos braucienos bija septītais, taču tas summā neliedza ierindoties sestajā vietā. Viņš uzvarētājām zaudēja 1,77 sekundes.

Branta tautietis Klots pirmajā braucienā bija devītais, bet otrajā noslīdēja divas pozīcijas zemāk un ierindojās desmitajā vietā. Klots no šveicieša iepalika 2,65 sekundes.

Ceturtdien Brants ierindojās devītajā vietā, bet Klots bija desmitais.

Piektdien sacensībās startēja 17 parabobslejisti.

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderis ar 435 punktiem ir Stjuarts, par desmit punktiem mazāk iekrājis Bisonnete, bet Freis seko ar 410 punktiem. Brants ar 328 punktiem ir sestais, bet Klotam 288 punkti un desmitā pozīcija.

Visus dalībniekus trasē katapultē speciāla starta ierīce, iestumšanas spēks gan nedaudz atšķiras, atkarībā no kopējā "boba" svara. Labākie brucēji beigu daļā sasniedza aptuveni 130 kilometru stundā lielu ātrumu.

Trešais Pasaules kausa etaps turpat Sanktmoricā paredzēts otrdien, kas paralēli arī būs pasaules čempionāts. Pēdējie divi Pasaules kausa posmi notiks Francijā Laplaņas trasē.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā nepārspēts palika Bisonnete, bet Klots izcīnīja bronzu. Brants pērn pirmajos divos posmos nestartēja un kopvērtējumā ierindojās 14.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu