Diskvalifikācija Granerūdam pagaidām liedz uzvaru Pasaules kausā tramplīnlēkšanā ar slēpēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Halvors Ēgners Granerūds
Halvors Ēgners Granerūds Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas tramplīnlēcējs ar slēpēm Halvors Ēgners Granerūds piektdien tika diskvalificēts Pasaules kausa sacensībās, kas viņam liedza nodrošināt uzvaru kopvērtējumā.

Granerūds ar 94 metru tālu lēcienu un 126,1 punktu bija labākais pēc pirmā lēciena un ieņēma pirmo vietu arī pēc otrās kārtas, taču vēlāk nepareiza ekipējuma dēļ saņēma diskvalifikāciju. Šī paša iemesla dēļ diskvalificēts tiks arī vācietis Markuss Aizenbihlers.

Granerūda diskvalifikācija ļāva pirmo vietu izcīnīt japānim Rjoju Kobajaši, kurš lēca 94 un 98,5 metru tālumā, iekrājot 257,9 punktus.

Nieka 1,6 punktus atpalika Četru tramplīnu turnejas čempions Kamils Stohs no Polijas, kuram bija 92,5 un 97,5 metru tāli lēcieni. Vēl 0,6 punkti mazāk bija vācietim Karlam Gaigeram - viņš lēca 94,5 un 96,5 metru tālumā.

24 gadus vecais Kobajaši karjeras laikā uzvarējis 18 Pasaules kausa sacensībās, kas ir par vienu panākumu vairāk nekā viņa tautietim Norjaki Kasai.

Piektdien notika pēdējās individuālās sacensības pirms Oberstdorfā gaidāmā pasaules čempionāta.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1544 punktiem ir Granerūds, par 526 punktiem mazāk ir Aizenbihleram, bet par 600 punktiem atpaliek Stohs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu