Latvijas biatlonistes pasaules čempionāta stafetē tiek apdzītas par apli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Norvēģijas biatlonistes
Norvēģijas biatlonistes Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu biatlona valstsvienība sestdien pasaules čempionātā Pokļukā ieņēma 22.vietu 4x6 kilometru stafetes sacensībās, tiekot apdzīta par apli.

Uzvarēja Norvēģija, kas ar 11 kļūdām šaušanā finišēja pēc stundas desmit minūtēm un 39 sekundēm. Viņas Vāciju, kas piecreiz kļūdījās šaušanā, apsteidza par 8,8 sekundēm, bet Ukrainu ar septiņām kļūdām šaušanā - par 9,2 sekundēm.

Jau pirmajā šaušanā Sanita Buliņa nopelnīja soda apli, 23 komandu konkurencē tobrīd apsteidzot vien Dienvidkoreju, kura bija spiesta mērot trīs soda apļus.

Šaušanā stāvus Buliņa sašāva piekto mērķi ar pirmo rezerves patronu un savu posmu aiz Igaunijas, bet gandrīz par minūti apsteidzot Dienvidkoreju, beidza 22.vietā divas minūtes un 59,6 sekundes aiz līdervienības Itālijas, kura cīņā par medaļām apsteidza Norvēģiju un Vāciju.

Otrajā posmā Latviju pārstāvēja Annija Keita Sabule, kura guļus ar pirmo rezerves patronu sašāva pēdējo mērķi, bet stāvus ļoti ātri sašāva visus piecus mērķus.

Ar to gan Latvijas izlases starts sestdien beidzās, jo komanda tāpat kā Dienvidkoreja, kura paspēja mērot sešus soda apļus, tika apsteigta par apli un ierindojās 22.vietā.

Tādējādi pie debijas pasaules čempionātā vēl netika Inese Golubeva, un arī Baiba Bendika, kurai bija jādodas trasē pēdējai, varēja sākt gatavoties svētdien paredzamajām sacensībām ar kopēju startu.

Pēc otrā posma vadībā bija Norvēģija, par vairāk nekā 25 sekundēm apsteidzot Baltkrieviju un Ukrainu.

Pēc trešā posma Norvēģija joprojām bija vadībā, par nedaudz vairāk nekā deviņām sekundēm apsteidzot Baltkrieviju un Poliju, sekojot Ukrainai un Vācijai.

Ceturtā posma guļus šaušanā trīs pirmos šāvienus garām mērķim raidīja norvēģiete Marte Ulsbū Reiselanna, radot intrigu un uz mirkli piekāpjoties ukrainietēm, taču uzvaru tas atņemt nespēja.

Sprinta finišā otrā bija Vācija, trešā - Ukraina, aiz sevis atstājot Baltkrieviju, Zviedriju un Poliju.

Iepriekšējā sezonā Latvijas biatlonistes pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās pasaules čempionātā. Latvija 24 komandu konkurencē palika priekšpēdējā, jau otrajā etapā tiekot apdzīta par apli. Pērn Latvijas izlasi pārstāvēja Jūlija Matvijenko, Sanita Buliņa, Bendika un Ieva Pūce, taču pēdējās divas no viņām savus posmus neveica.

Pasaules čempionātos Latvijai labākais rezultāts ir divas 20.vietas, bet Pasaules kausā - 2007./2008.gadā Oberhofā izcīnītā desmitā pozīcija, kuru sarūpēja Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Žanna Juškāne un Līga Glāzere-Spalviņa.

Vīriešiem 4x7,5 kilometru stafete sāksies plkst.16, un arī to varēs vērot LTV7.

Arī vīru konkurencē Latvija startēs ar 23.numuru no priekšpēdējās, astotās rindas. Stafetei pietiekušies 27 kvarteti. Pirmais posms Latvijas izlasē atvēlēts Aleksandram Patrijukam, otrais Edgaram Misem, trešais Robertam Slotiņam, bet ceturtais - vadošajam pašmāju biatlonistam Andrejam Rastorgujevam.

Šajā sezonā Latvija piedalījusies četrās stafetēs. Pirmajās divās latvieši tika apdzīti par apli, ieņemot 22. un 25.vietu, bet nākamajās divās izdevās sasniegt finišu, kur tika ieņemta 20. un 21.pozīcija. Pēdējās trīs stafetēs Latvija startējusi tādā pašā sastāvā, kā grasās spēkoties šodien.

Savu augstāko pozīciju Latvijas vīri pasaules čempionāta stafetē izcīnīja tālajā 1999.gadā, kad piektie bija pazīstamā "lieliskā četrinieka" biatlonisti Oļegs Maļuhins, Ilmārs Bricis, Gundars Upenieks un Jēkabs Nākums. 

2017./2018.gada sezonā Pasaules kausa posmā Hohfilcenē Latvija izcīnīja desmito vietu, toreiz komandā bez Rastorgujeva un Patrijuka startējot izlases tagadējam galvenajam trenerim Bricim un Oskaram Muižniekam.

Vīriešiem līdere ar 222 punktiem ir sezonas pirmajās stafetes sacensībās uzvarējusī Norvēģija, 192 punkti ir pēdējos divos mačos vinnējušajai Francijai, bet tālāk ar 179, 176 un 172 punktiem seko Vācija, Krievija un vienu panākumu guvusī Zviedrija. Latvijai 76 punkti dod 23.vietu.

Čempionāta noslēgumā svētdien būs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu