"Australian Open" jauktajā dubultspēlē uzvar Krejčikova un Rams

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem jauktajā dubultspēlē sestdien kļuva čehiete Barbora Krejčikova un ASV tenisists Radžīvs Rams.

Turnīrā ar sesto numuru izsētais internacionālais pāris finālā ar 6-1, 6-4 pieveica īpašā ielūguma saņēmējus mājiniekus - Samantu Stosuru un Metjū Ebdenu.

Krejčikova "Grand Slam" dubultspēļu turnīros triumfēja jau piekto reizi. 2018.gadā viņa svinēja uzvaru Francijas atklātajās meistarsacīkstēs un Vimbldonas turnīrā sieviešu dubultspēlē, bet jau trešo gadu pēc kārtas paliek nepārspēta jauktajā dubultspēlē Melburnā.

Divas no uzvarām Melburnā (2019. un 2021.gadā) gūtas kopā ar Ramu. 36 gadus vecā ASV tenisista kontā ir arī pagājušā gada uzvarētāja tituls Austrālijā vīriešu dubultspēlē.

Sieviešu vienspēlē japāniete Naomi Osaka (WTA 3.) sestdien ar 6-4, 6-3 apspēlēja Dženiferu Breidiju no ASV (WTA 24.), otro reizi uzvarot turnīrā Melburnā un ceturto reizi - "Grand Slam" turnīrā.

Osaka divreiz (2018., 2020.) uzvarējusi arī ASV atklātajās meistarsacīkstēs.

Sieviešu dubultspēlē piektdien Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka un Elīza Mertensa no Beļģijas finālā ar 6-2, 6-3 uzvarēja čehietes - Krejčikovu un Katerīnu Siņjakovu, kurām bija piešķirts trešais numurs.

Vīriešu vienspēlē un dubultspēlēs uzvarētāji tiks noskaidroti svētdien.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu