Ķēniņš otrajā Šveices čempionāta spēlē pēc kārtas gūst vārtus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Lausanne Hockey Club/Facebook

Latvijas hokeja uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien guva vārtus Šveices augstākās līgas (NL) spēlē, bet neglāba "Lausanne" komandu no zaudējuma.

Lozannas hokejisti savā laukumā ar 2:3 (2:1, 0:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ženēvas "Servette", kas spēlēja bez Denisa Smirnova un Sanda Smona pieteikumā.

Ķēniņš vārtus guva 83 sekundes pirms pirmā perioda beigām, kad pēc paša metiena bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 2:1. Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 17 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Latvijas hokejists vārtus guvis divos mačos pēc kārtas, bet punktus iekrājis trīs spēlēs pēc kārtas. Tiesa, lozannieši šobrīd ir četru zaudējumu sērijā.

Ķēniņš šosezon 32 spēlēs guvis sešus vārtus un 17 reizes rezultatīvi piespēlējis, ar 23 punktiem komandas ražīgāko spēlētāju sarakstā ieņemot trešo vietu.

Ivara Punnenova, Toma Andersona un Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers" sestdien nespēlēja.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem Šveices čempionātā visaugstāk atrodas "Lausanne", kas ar 59 punktiem 32 spēlēs ieņem piekto vietu, bet sestā ar tikpat punktiem 33 dueļos ir Ženēvas "Servette", kamēr Langnau "Tigers" ar 27 punktiem 38 mačos ir pēdējā starp 12 vienībām.

Iepriekšējā sezonā NL turnīrs noslēdzās pēc regulārā čempionāta, tādējādi otro reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 1940.gada netika kronēts Šveices čempions hokejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu