Merzļikins traumas dēļ ilgāku laiku nevarēs spēlēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ilgāku laiku nevarēs spēlēt traumas dēļ, vēsta Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets".

Merzļikins traumu guva sestdien, kad viņa pārstāvētā "Blue Jackets" ar rezultātu 2:4 (0:2, 2:0, 0:2) zaudēja Nešvilas "Predators". Merzļikins sāka maču Kolumbusas vārtos un spēlēja līdz 43. minūtei, kad traumas dēļ tika nomainīts.

Ņemot vērā Merzļikina traumu, atpakaļ uz NHL no fārmkluba izsaukts latviešu hokejists Matīss Kivlenieks, kurš būs "Blue Jackets" rezerves vārtsargs, savukārt pirmā numura loma būs Somijas hokejistam Jonasam Korpisalo.

"Blue Jackets" ziņo, ka "upper-body" jeb ķermeņa augšdaļas traumas dēļ Merzļikinam varētu nākties izlaist vairākas nedēļas. 

Merzļikins šosezon otro reizi iedzīvojies savainojumā. Iepriekš traumas dēļ viņš piecos mačos pēc kārtas bija ārpus sastāva.

"Blue Jackets" ar 20 punktiem 19 mačos ieņem piekto vietu Centrālajā divīzijā.

26 gadus vecais Merzļikins šosezon piedalījies deviņos mačos, no kuriem septiņos viņš devies sākumsastāvā. Viņš vidēji atvairījis 91,7% pretinieku metienu un ielaidis 2,81 ripu. Latvieša kontā arī viens "sausais" mačs.

Korpisalo piedalījies 13 mačos un starta sastāvā laukumā devies 12 reizes. 26 gadus vecā Somijas hokejista statistikas vidējie rādītāji ir sliktāki nekā Merzļikinam - 3,46 zaudēti vārti un atvairīti 88,9% metienu.

24 gadus vecais Kivlenieks šosezon NHL nav spēlējis. Debiju viņš piedzīvoja pagājušajā sezonā, laukumā izejot sešos mačos, no kuriem četros viņš devās sākumsastāvā. Vidēji ielaisti 2,95 vārti un atvairīti 89,5% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu