Porziņģis nespēlē "Mavericks" uzvarā; Kurucs piedalās "Rockets" zaudējumā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Muguras problēmu dēļ Kristaps Porziņģis pirmdien nepiedalījās Dalasas "Mavericks" mačā, tikmēr citā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā devās Rodions Kurucs, taču viņa komanda Hjūstonas "Rockets" piedzīvoja zaudējumu.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 102:92 pārspēja Memfisas "Grizzlies". Dalasas vienībai šī bija pirmā spēle pēc nedēļas pārtraukuma, jo Teksasas štatā lielā sniega dēļ tika izsludināta ārkārtas situācija.

Kaut bija ilgāks pārtraukums, "Mavericks" pirmajā mačā pēc pauzes spēlēja pārliecinoši, spēles gaitā iegūstot pat 23 punktu pārsvaru, savukārt "Grizzlies" ne reizi neieguva vadības grožus šajā mačā.

Uzvarētāju labā rezultatīvākais bija Tims Hārdevejs juniors ar 29 punktiem, Luka Dončičs pievienoja 21 punktu, Dēilens Bransons iemeta 19, bet Džošs Ričardsons atzīmējās ar 17 punktiem.

"Grizzlies" sastāvā 22 punktus guva Džā Morants, kurš veica arī deviņas rezultatīvas piespēles, bet lietuvietis Jons Valančūns iemeta 11 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas.

Porziņģis nespēlēja muguras problēmu dēļ, un šobrīd nav skaidrs, pēc cik ilga laika viņš varēs atgriezties laukumā. "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails norādīja, ka šī problēma latvietim brīžiem pazūd un reizēm atkal atgriežas. 

"Mavericks" ar 14 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem devīto vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, bet "Grizzlies" atrodas vienu pozīciju zemāk ar 13 panākumiem un 14 neveiksmēm.

Tikmēr citā spēlē "Rockets" mājās ar rezultātu 100:120 piekāpās Čikāgas "Bulls", piedzīvojot astoto zaudējumu pēc kārtas.

Hjūstonai iepriekšējās divas spēles tika pārceltas lielā sniega dēļ Teksasas štatā, tostarp tikšanās ar Porziņģi un "Mavericks".

Kurucs laukumā pavadīja nepilnas 10 minūtes, kuru laikā viņš izpildīja divus tālmetienus, taču tie abi nebija precīzi. 

Latvieša kontā viena izcīnīta atlēkusī bumba, viens bloķēts metiens, viena kļūda un pozitīvs +/- rādītājs +5.

"Rockets" sastāvā rezultatīvākais bija Davids Nvaba, kurš guva 22 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. 

Vēl Hjūstonas labā 16 punktus guva Sterlings Brauns, pa 15 pievienoja Džons Vols un Denuels Hauss juniors, 13 punkti Ērika Gordona kontā, 12 iemeta Džašons Teits.

"Bulls" rindās Kobijs Vaits guva 24 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, Vendels Kārters juniors pievienoja 18 punktus un 13 izcīnītas bumbas pie groziem, 21 punktu iemeta Zeks Lavīns, bet ar 17 atzīmējās Tadeuss Jangs.

Mača gaitā "Bulls" pārsvars sasniedza pat 31 punktu. Čikāga jau mača sākumā izvirzījās vadībā 22:7, taču Hjūstona atspēlējās, un puslaika pārtraukumā komandas šķīra vien seši punkti.

Trešajā ceturtdaļā "Bulls" veica izrāvienu, ieliekot stingrus pamatus uzvarai. Pirms noslēdzošā ceturkšņa Čikāgai bija jau 26 punktu vadība.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Rockets" ar 11 uzvarām un 18 zaudējumiem atrodas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā, apsteidzot vienīgi Minesotas "Timberwolves".

"Bulls" ar bilanci 14-16 atrodas astotajā pozīcijā Austrumos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu