Video ⟩ 40 gadus vecais K.Rēdlihs gatavs cīnīties par vietu Latvijas izlasē, lai spēlētu PČ Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Krišjānis Rēdlihs.
Krišjānis Rēdlihs. Foto: https://www.facebook.com/hkmogo

40 gadu slieksni sasniegušais veterāns Krišjānis Rēdlihs ir gatavs cīnīties par vietu Latvijas hokeja izlases pamatsastāvā, lai varētu pārstāvēt valstsvienību maijā Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā, aizsargs atklāja intervijā Latvijas Hokeja federācijai (LHF).

K.Rēdlihs šosezon pārstāv "Optibet" hokeja līgas komandu "Mogo"/LSPA, kuras sastāvā vietējā čempionātā 30 mačos izcēlies ar trim gūtiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Līdz šim pēdējo reizi oficiālos mačos, kas nebija pārbaudes spēles, K.Rēdlihs izlasē spēlēja 2016.gadā Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā.

Boba Hārtlija vadībā viņš pasaules čempionātā vēl nekad nav piedalījies, bet ir apņēmības pilns šogad iekļūt sastāvā.

"Tās bija labas ziņas, ka viss čempionāts notiks Rīgā. Jau puse turnīra Rīgā būtu hokeja svētki. Tie būs lieli hokeja svētki. Nezinām, kāda būs situācija valstī, bet domāju, ka tas nekādi neietekmēs svētku sajūtu," pauda K.Rēdlihs.

"[2006.gadā] man nesanāca spēlēt [pasaules čempionātā] Rīgā, bet bija arī priecīgas vēstis, jo man ASV piedzima meita. Mēģināšu šogad noķert nokavēto."

Aizsargs piekrita, ka pēdējo 20 gadu laikā hokejs ir ļoti mainījies, tāpēc tagad spēlētājiem nepieciešams pavisam citādāks īpašību kopums, lai spēlētu visaugstākajā līmenī.

"Slidojums, laukuma pārredzēšana, labs metiens, precīza piespēle. Agrāk varbūt varēja iziet uz vienkāršāku spēli. Tagad katram spēlētājam vajag būt ar savu "odziņu". "

K.Rēdlihs Latvijas izlasi pārstāvējis deviņos pasaules čempionātos un trijās olimpiskajās spēlēs.

Līdz šim pēdējo reizi aizsargs uz vietu izlasē kandidēja pirms 2019.gada pasaules čempionāta Bratislavā, taču neilgi pirms turnīra tika atbrīvots no kandidātu pulka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu