Armands Šķēle: Kāpēc mūsu mazajā Latvijā vienam pret otru ir tik liels naids? (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Armands Šķēle
Armands Šķēle Foto: Zane Bitere/LETA

Pārdomas par šā brīža situāciju Latvijas basketbolā savā "Facebook" profilā publicējis bijušais basketbolists Armands Šķēle.

Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlases nav spējušas kvalificēties Eiropas čempionātam, radot lielu sašutumu šā sporta veida sabiedrībā. Savas domas neslēpj arī Šķēle, kuram nesen iznāca grāmata "Starp dzīvi un basketbolu".

"Baigi neko negribējās rakstīt, bet, tā kā esmu kļuvis par rakstnieku, tad gribas kaut ko pateikt. Mīļie draugi, fani un basketbola eksperti, es nesaprotu, kāpēc mūsu mazajā Latvijā vienam uz otru ir tik liels naids," raksta Šķēle.

"Protams, ka mums bija jātiek uz Eiropas čempi. Protams, ka mums bija jāuzvar bulgāri utt. Bet mums visiem vajag mazliet ievilkt gaisu un padomāt par sevi, nevis itin visā vainot džekus, trenerus un vadību," uzskata bijušais basketbolists.

"Tas ir tikai sports, kur 10 puspliki džeki skrien pa laukumu un met oranžu bumbu kaut kādā aplī ar tīkliņu. Paklausoties tos ekspertus, kas nekad nav spēlējuši, trenējuši, bijuši profesionāļi, vai pat nav turējuši bumbu rokās, liekas, ka to visu spēlētāji darītu speciāli. Patiesībā viena spēlētāju maiņa vai lēmums varēja mainīt pilnīgi visu ainu."

"Un kas būtu mainījies, ja būtu par pāris punktiem vairāk un mēs uzvarētu? Nebūtu tik daudz dramatizējumu, ka Latvijas basketbols ir miris. Jā, katrā jomā var uzrasties kāds krāns, kas gribēs vilkt deķi uz savu pusi un bojās kopskatu, taču no politiskas vides esmu tālu un negribu tajā iedziļināties. Lai ar to nodarbojas citi. Tas, ko aicinu šajās dienās, - pirms gāžat žults lavīnu, atcerieties, ka ne viss ir melns vai balts," turpina Šķēle.

"No spēlētāja pozīcijām atceros, kā tas ir, kad tiec pasludināts par vainīgo visās neveiksmēs. Tā nav patīkama sajūta, īpaši tādēļ, ka strādāji ar 100%. Zinu, ka arī šajā izlasē džeki atdeva visu sirdi laukuma katrā spēlē, un to der novērtēt. Tāpat kā faktu, ka gandrīz visi brauc palīgā un spēlē, vēl jo vairāk sēž kaut kādā "burbulī", neredzot savus tuvos. Tas nav viss. Mēs arī varam novērtēt, ka tik daudzi mūsējie spēlē NBA un Eirolīgā, kuriem varat sekot līdzi un priecāties par viņu panākumiem," norāda bijušais basketbolists.

"Jā, šoreiz mums nesanāca. Taču tās nav beigas. Vienkārši laiks jaunam posmam, kas var kļūt par sākumu kam lielam. Nedomāju, ka pareizākais ir tagad visus tiesāt (varbūt iedodam kādu diskvalifikāciju). Prātīgāk būtu sanākt kā vienai komandai, salikt kopā galvas un uzcept jaunu plānu, lai kādu dienu mums būtu medaļas. Un pirmais solis, lai to paveiktu, ir samazināt toni un pārstāt bļaustīties. Tad ari izdomāsim nākamos soļus," pauž Šķēle.

Latvijas izlasē karjeras laikā Šķēle aizvadīja 99 spēles, vidēji guva 7,9 punktus. Spilgtākos brīžus karjerā viņš aizvadīja "Barons"/LMT sastāvā, palīdzot komandai 2008. gadā triumfēt FIBA Eiropas kausā.

Šķēle par karjeras beigām paziņoja 2018. gada rudenī. Viņš karjeras laikā spēlēja Latvijas, Polijas, Beļģijas, Itālijas, Spānijas, Ukrainas, Igaunijas un Turcijas klubos.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu