Briedis: Es gribētu cīnīties pret Kanelo

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis un Sauls "Kanelo" Alvaress
Mairis Briedis un Sauls "Kanelo" Alvaress Foto: LETA/AP/Scanpix kolāža

Mairis Briedis gribētu cīnīties pret Meksikas boksa superzvaigzni Saulu "Kanelo" Alvaresu, Latvijas bokseris atzina intervijā "YouTube" kanālā "Team Sauerland".

"Gribu doties ringā, iegūt emocijas un parādīt boksu. Domāju, ka cilvēki ir izsalkuši pēc boksa. Viņi grib redzēt cīņas un emocijas," sacīja Briedis, paužot vēlmi aizvadīt nākamo cīņu.

Briedis plāno pāriet uz supersmago svara kategoriju, tomēr smagā svara divīzijas (līdz 90,7 kg) pasaules čempions uzsver, ka galvenais ir piedāvājums aizvadīt labu cīņu. 

"Šobrīd nav nozīmes, kurā svara kategorijā cīnīties - supersmagsvaros (heavyweight) vai smagajā svarā (cruiserweight). Galvenais ir laba cīņa - esmu fleksibls."

Briedis atzina, ka viņu interesētu cīņa pret Kanelo, kurš ir bijis pasaules čempions četrās dažādās svara kategorijās. Smagākā kategorija, kurā meksikānis ir bijis pasaules čempions, ir pussmagais svars (light heavyweight). 

"Gribu cīnīties pret Kanelo. Viņš ir ļoti gudrs, viltīgs puisis. Viņš ir ļoti nepiekāpīgs. Domāju, ka mēs parādītu labu cīņu. Man šāda cīņa būtu ļoti interesanta," sacīja Latvijas bokseris. 

Briedis domā, ka viņi varētu cīnīties smagajā svarā (līdz 90,7 kg) vai pussmagajā svarā (līdz 79,4 kg). Tiesa, Latvijas bokserim iekļauties pussmagajā svarā būtu ārkārtīgi sarežģīti.

30 gadus vecais Kanelo karjerā izcīnījis 54 uzvaras (36 nokauti), piedzīvojis divus neizšķirtus un cietis vienu zaudējumu - pret leģendāro amerikāni Floidu Meivezeru junioru, kurš karjeru pabeidza ar perfektu bilanci 50 uzvaras 50 cīņās.

Savukārt 36 gadus vecais Briedis karjerā izcīnījis 27 uzvaras (19 nokauti) un piedzīvojis vienu zaudējumu - pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš ir nepārspēts 18 cīņās.

Kanelo ir viens no pasaulē populārākajiem un labākajiem bokseriem. Portāla "Box Rec" reitingā, kas apkopots neatkarīgi no svara kategorijas, meksikānis ir līderis, bet Briedis ieņem augsto 14. pozīciju.

Šajā nedēļas nogalē Kanelo aizvadīs cīņu pret Turcijas bokseri Avni Jildirimu, kuram ir 21 uzvara un divi zaudējumi. Viņi cīnīsies par WBC un WBA pasaules čempiona jostām "super middleweight" jeb otrā vidējā svara kategorijā (līdz 76,2 kg).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu