OHL čempionātā "Liepāja" ar uzvaru viesos tuvojas labāko trijniekam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Liepāja" hokejisti
HK "Liepāja" hokejisti Foto: Maksims Osobenkovs (HK "Liepāja"/Facebook")

"Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē otrdien uzvaru viesos svinēja "Liepāja", pietuvojoties labāko komandu trijniekam.

"Prizma"/IHS mājās zaudēja "Liepājai" ar 2:6 (0:2, 2:2, 0:2).

Jau pēc spēlētām 86 sekundēm viesu labā pirmos vārtus guva Mārtiņš Gipters, bet mājinieki ar pirmo precīzo raidījumu atbildēja 32.minūtē, kad vārtus guva Juris Upītis.

Marks Kaleinikovs izgaisināja mājinieku cerības kaut uz punktu, panākot 4:1 un 5:2.

Rihards Norvaišs no viesu izpildītā 61 metiena atsita 55 metienus, bet pretējos vārtos Māris Jučers tika galā ar 23 metieniem.

Viesu rindās trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Raivo Freidenfelds, divi rezultativitātes punkti bez Kaleinikova arī Klāvam Plānicam (1+1).

Spēles protokols liecina, ka par mača labāko spēlētāju mājinieku rindās atzīts Haralds Jirgens, kurš nemaz nav pieteikumā, bet viesiem - Kaleinikovs.

Čempionāta līderes godu ar 46 punktiem 27 spēlēs atguva "Zemgale"/LLU, kas apsteidz "Olimp"/"Venta 2002", kam ir 45 punkti 28 mačos. "Mogo"/LSPA 37 punktus iekrājusi 30 dueļos, "Liepāja" 26 spēlēs nopelnījusi 31 punktu, Daugavpils "Dinaburga" 28 mačos tikusi pie 16 punktiem, "Prizma"/IHS pie 12 punktiem tikusi 27 spēlēs, kamēr HS "Rīga" - 24 mačos.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepāja".

Iepriekšējā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Iepriekšējā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu