Biatlonistei Bendikai panākums distanču slēpošanas pasaules čempionātā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatloniste Baiba Bendika trešdien Vācijā pasaules čempionātā distanču slēpošanā piecu kilometru brīvā stila disciplīnas kvalifikācijā ar intervālu startu izcīnīja uzvaru.

Bendika distanci mēroja 11 minūtēs un 48,3 sekundēs. Viņa par 24,3 sekundēm apsteidza Taizemes pārstāvi Karenu Čanlongu, bet Katja Galstjana no Armēnijas iepalika minūti un 5,9 sekundes.

Bendika par savu sniegumu nopelnīja 122,49 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga punktus.

Divas minūtes un 0,02 sekundes Bendikai zaudēja Kitija Auziņa, kura ierindojās septītajā vietā un nopelnīja 258,25 FIS punktus.

Vēl viena Latvijas pārstāve Samanta Krampe uzvarētājai zaudēja nedaudz vairāk par divām minūtēm un 35 sekundēm, ieņemot devīto vietu. Šāds sniegums viņai ļāva nopelnīt 300,61 FIS punktu.

Vadošajā piecpadsmitniekā iekļuva arī Estere Volfa, kurai divu minūšu un 45,8 sekunžu deficīts ļāva ieņemt 14.vietu. Viņa nopelnīja 309,76 FIS ranga punktus.

Kvalifikācijas sacensībās dāmu konkurencē piedalījās 43 sportistes.

Trešdien desmit kilometru kvalifikācijas sacensības aizvadīs arī vīri, kur Latviju pārstāvēs Aleksandrs Artūrs Lule, Ilvars Bisenieks, Niks Saulītis un Lauris Kaparkalējs.

Dienu vēlāk pasaules čempionātā paredzētas sprinta kvalifikācijas un sprinta finālsacensības.

Pasaules čempionāts Vācijā norisināsies līdz 7.martam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu