Kārlails ieskicē Porziņģa traumas nopietnību un komentē izskanējušās baumas (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Riks Kārlails un Kristaps Porziņģis
Riks Kārlails un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails komentējis baumas par iespējamo vēlmi aizmainīt Kristapu Porziņģi uz citu komandu, kā arī sniedzis ieskatu, cik nopietna ir Latvijas basketbolista trauma.

Porziņģis divas spēles pēc kārtas izlaidis muguras problēmu dēļ. "Mavericks" galvenais treneris norāda, ka trauma nav ļoti nopietna. "Domāju, ka muguras problēma nebūs ilglaicīga," kluba mājaslapā citēts komandas galvenais treneris.

Kārlails pieļauj, ka muguras trauma ir sekas tam, ka Porziņģis pirms sezonas nevarēja iziet pilnvērtīgu sagatavošanās ciklu. Latvijas basketbolistam rudenī veica ceļgala operāciju, taču jau janvārī viņš atgriezās laukumā.

Ziemeļamerikas medijos parādījušās neoficiālas ziņas, ka "Mavericks" izvērtē iespējas Porziņģi aizmainīt uz citu komandu. Šādas baumas jau noliedzis Dalasas kluba īpašnieks Marks Kjūbans, un viņam pievienojas arī Kārlails.

"Nav nekādu maiņas variantu Porziņģim. Nekas netiek izvērtēts. Zinu, ka Marks jau to noliedza. Un arī es to noliedzu. Viņš ir "Mavericks" spēlētājs. Mēs domājam, ka viņš paliks šeit."  

25 gadus vecais Porziņģis šosezon piedalījies 17 spēlēs, kas ir nedaudz vairāk nekā puse no komandas 30 aizvadītajiem mačiem. Latvijas basketbolists vidēji spēlē guvis 20,5 punktus, izcīnījis 8,5 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,6 metienus.

Kopumā NBA spēlētāja karjerā Porziņģis piedalījies 260 regulārā čempionāta spēlēs, kas ir 60% no maksimālā spēļu skaita (433), kas kopš viņa debijas līgā notikušas latvieša pārstāvētajām komandām Ņujorkas "Knicks" un Dalasas "Mavericks".

Pagājušajā sezonā Porziņģis pirmo reizi karjerā piedalījās NBA izslēgšanas turnīrā. Viņš izgāja laukumā trijās no sešām "Mavericks" spēlēm. Dalasas komanda sērijā ar 2-4 piekāpās Losandželosas "Clippers".

Trīs "play-off" mačos Porziņģis vidēji guva 23,7 punktus, taču pirmajā spēlē viņu visai nepelnīti noraidīja no laukuma trešās ceturtdaļas sākumā par pārāk emocionālu reaģēšanu uz tiesneša lēmumu.

Daudzi uzskata, ka "Mavericks" būtu pa spēkam uzveikt "Clippers", ja pirmajā spēlē Porziņģi nenoraidītu no laukuma un ja latvietis trešajā spēlē negūtu ceļgala traumu.

"Mavericks" arī šosezon cīnās par iekļūšanu "play-off". Dalasas vienība šobrīd ar 15 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem devīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu