Eiduka pasaules čempionāta sprinta klasikā finišē piektajā desmitā

CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka ceturtdien Oberstdorfā spēcīgā konkurencē ieņēma 43.vietu pasaules čempionāta sacensībās sprintā klasiskajā stilā, kamēr zelta medaļas izcīnīja zviedriete Junna Sundlinga un norvēģis Juhannes Klēbo.

Kvalifikācijā Eiduka 1,2 kilometru distancē finišēja pēc divām minūtēm un 54,33 sekundē, uzvarētājai Juhannai Hagstrēmai no Zviedrijas zaudējot 15,03 sekundes, kas deva 113,20 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Eiduka apsteidza šī gada pasaules U-23 čempioni sprintā Līzu Lomani no Vācijas un sasniedza Latvijas otro labāko rezultātu pasaules čempionātos. Aizpērn brīvajā stilā latviete izcīnīja 36.pozīciju.

Finālsacensībām kvalificējās 30 ātrākās sprinteres, no kurām Eiduka atpalika 3,98 sekundes.

Vēl no latvietēm kvalifikācijā Kitija Auziņa ieņēma 73.vietu (318,21 FIS punkts), Samanta Krampe bija 75. (336,36), bet Estere Volfa ierindojās 82.pozīcijā (444,29) 111 sportistu konkurencē.

Vīriešiem 1,5 kilometros no Latvijas labāko rezultātu uzrādīja Raimo Vīgants, kurš distanci veica trīs minūtēs un 26,55 sekundēs, kvalifikācijas uzvarētājam Juhannesam Klēbo no Norvēģijas zaudējot 26,47 sekundes. Vīgants ieņēma 70.vietu un par savu sniegumu nopelnīja 176,39 FIS punktus.

Piecas pozīcijas zemāk bija Indulis Bikše (190,05 FIS punkti), 83.vietu ieņēma Niks Saulītis (214,30), bet 101. bija Lauris Kaparkalējs (309,20). Startēja 157 slēpotāji.

Finālā sievietēm drošu uzvaru izcīnīja Sundlinga, kura finiša līniju šķērsoja pēc divām minūtēm un 36,76 sekundēm. Spraigā cīņā par sudrabu norvēģiete Maikena Kaspersena Falla uzveica slovēnieti Anamariju Lampiču, viņām čempionei zaudējot attiecīgi 2,32 un 2,35 sekundes. Ceturtā finišēja kvalifikācijas uzvarētāja Hagstrēma, kura aiz sevis atstāja norvēģietes Ani Apelkvistu Stēnsetu un Tirilu Ugnesu Vengu.

Vīriešiem visu goda pjedestālu aizņēma norvēģi, kuri kāpumā pirms finiša izrādīja savu pārspēku. Klēbo finišu sasniedza trīs minūtēs un 1,30 sekundēs, 0,66 sekundes vēlāk finišēja Ēriks Valness, bet 0,80 sekundes atpalika Hovars Sulass Taugbuls. Ar vietu aiz goda pjedestāla samierinājās Krievijas Slēpošanas federācijas sportists Aleksandrs Boļšunovs, piektais bija viņa tautietis Sergejs Ustjugovs, bet fināla sešinieku noslēdza zviedrs Oskars Svensons.

Sundlinga ceturtdien izcīnīja savu pirmo pasaules čempiones titulu karjerā, kamēr Klēbo tas bija ceturtais zelts. Iepriekšējās meistarsacīkstēs Klēbo izcīnīja trīs čempiontitulus, tajā skaitā uzvarot sprintā.

Piektdien pasaules čempionātā būs brīvdiena, bet sestdien sportisti sacentīsies skiatlonā.

Pasaules čempionāts Oberstdorfā norisināsies līdz 7.martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu