LBS valde vienojas par valstsvienību galveno treneru izraudzīšanas kārtību (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde lēmusi par valstsvienību galveno treneru izraudzīšanas kārtību un sistēmisko problēmu risināšanu, ceturtdien paziņoja LBS preses dienests.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien zaudēja cerības kvalificēties 2022.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, bet pirmdien pēc pēdējā atlases turnīra mača no izlases galvenā trenera amata atkāpās Roberts Štelmahers.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīram nekvalificējās pirmo reizi kopš 1999.gada.

Ceturtdien LBS valdes ārkārtas sēdē galvenais jautājums bija sieviešu un vīriešu valstsvienību nākotne.

Valstsvienību neveiksmīgais starts pievērsa uzmanību sistēmiskiem trūkumiem Latvijas basketbola saimniecībā. Tāpēc, iesaistot LBS pastāvīgās komisijas un uzklausot biedru viedokļus, valde plāno līdz aprīlim definēt kritiskās problēmas un iezīmēt to risināšanas ceļus, pieņemot konkrētu rīcības plānu ar izmērāmiem izpildes kritērijiem.

Valde pilnvaroja LBS ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu, sadarbojoties ar basketbola speciālistiem, izveidot sieviešu un vīriešu valstsvienības galvenā trenera amata pretendentu garo sarakstu, izvirzot tuvākos mērķus - kvalificēšanos 2023.gada Eiropas čempionāta finālturnīram sievietēm un 2023.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram vīriešiem.

Plānots, ka otrajā kārtā pretendentus izvērtēs LBS Treneru komisija un nacionālo izlašu koordinatori, bet trešajā - LBS valde.

"Valstsvienību nākamo vadītāju izraudzīšanas procesā izvērtēsim gan Latvijas, gan ārzemju speciālistus, no viņiem sagaidot ne tikai profesionālo meistarību komandas vadīšanā un augstu sportisko mērķu sasniegšanu, bet arī aktīvu iesaisti Latvijas basketbola vides kvalitātes uzlabošanā," nākamajiem izlašu vadītājiem uzdevumus nosprauž LBS prezidents Raimonds Vējonis.

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris tiks izraudzīts līdz maija beigām, sieviešu - līdz jūnija beigām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu