Kalniņš kaldina "Jokerit" uzvaru pagarinājumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš atvairīja 28 pretinieku metienus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē mājās, palīdzot svinēt panākumu pagarinājumā savā laukumā, bet Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Vitjaz" piedzīvoja zaudējuma viesos.

"Jokerit" pieveica Habarovskas "Amur" (Krievija) ar 4:3 (1:2, 1:0, 1:1, 1:0).

Kalniņš "Jokerit" vārtos tvēra 28 metienus.

Divus vārtus, tai skaitā pagarinājumā, guva Džordans Šrēders, divi punkti (1+1) arī Niklasa Jensena kontā.

Daugaviņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Vitjaz" viesos ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Mājinieku vārtos 18 metienus, tai skaitā vienu Daugaviņa raidījumu, atvairīja Aleksandrs Samonovs.

Latvijas hokejists šajā spēlē laukumā pavadīja 18 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā viņš sakrāja arī divas soda minūtes un divus bloķētus  metienus, kā arī uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem.

"Vitjaz" jau zaudējis cerību iekļūt izslēgšanas spēlēs, un tam šosezon regulārajā čempionātā atlikusi vairs tikai viena spēle, kas 27.februārī viesos jāaizvada ar Maskavas "Spartak".

Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" Balašihā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Ufas "Salavat Julajev", kuram abus vārtus guva Tēmu Hartikainens, abas reizes piespēlējot Markusam Granlundam.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Spartak" mājās ar 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

Mājiniekiem abu vārtu tapšanā ar rezultatīvu piespēli piedalījās Emīls Juse, kamēr viesiem divi punkti (1+1) Aleksandram Šarovam.

"Jokerit" ar 73 punktiem 60 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu grupā, "Spartak" ar 63 punktiem 59 cīņās ir astotā, bet "Vitjaz" ar 57 punktiem 59 mačos ieņem devīto vietu.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" mājās piekāpās Minskas "Dinamo" piekto reizi sezonā - 1:2 (0:0, 1:0, 0:2).

Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva Deniss Paršins.

Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 59 dueļos ir pēdējā vietā līgā, bet Minskas "Dinamo" ar 67 punktiem tikpat mačos ir sestajā vietā Rietumu grupā.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu