Rīgas "Dinamo" sezonas pēdējā spēlē savā laukumā tiekas ar Habarovskas "Amur" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" šodien savā sezonas pēdējā spēlē tiksies ar Habarovskas "Amur".

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, tiešraidē to translējot kanālam "TV3 Sport".

Rīgas klubs regulāro čempionātu noslēgs kā vismazāk punktu izcīnījusī komanda vienā sezonā, ņemot vērā arī veiktās izmaiņas piešķirtajos punktos par uzvarām pamatlaikā. "Dinamo" šosezon tikai piecreiz uzvarējusi pamatlaikā, kas arī ir KHL antirekords. 2008./2009.gada sezonā Čehovas "Vitjaz" pamatlaikā uzvarēja sešos mačos, bet toreiz komandām regulārajā turnīrā bija mazāk spēļu.

"Dinamo" gan šajā sezonā skāra Covid-19 uzliesmojumi, kā dēļ bija sportiskās formas kritumi un tika saņemti arī četri tehniskie zaudējumi.

Rīgas "Dinamo" sezonas izskaņā bija uzkāpusi uz zaudējumu takas, desmit spēlēs piedzīvojot tikai neveiksmes, kas negaidīti tika pārtraukta viesos, ar 4:1 apspēlējot Rietumu grupas līdervienību Maskavas CSKA, kurai vairākiem pamatsastāva spēlētājiem bija iedota atpūta. Tiesa, iepriekšējās divās mājas spēlēs atkal neveiksmes - 1:3 pret Ufas "Salavat Julajev" un 1:2 pret Minskas "Dinamo"

Tikmēr "Amur" pēdējās piecās spēlēs katrā tikusi pie punktiem, izcīnot trīs uzvaras un ciešot divus zaudējumus pagarinājumā. Iepriekšējā mačā Habarovskas hokejisti ar 3:4 piekāpās Helsinku "Jokerit".

Abas komandas KHL tikušās 30 reizes, rīdziniekiem izcīnot 16 uzvaras, bet pretiniekiem - 14. Pamatlaikā izcīnītajās uzvarās bilance ir līdzīga - 13 pret 12. Šīs sezonas pirmajā savstarpējā spēlē Habarovskā ar 2:1 pārāki bija "Amur" hokejisti.

Rīdziniekiem savainoto spēlētāju sarakstā joprojām ir vārtsargs Staņislavs Gaļimovs. 

Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 59 dueļos ir 11.pozīcijā Rietumu konferencē un pēdējā vietā līgā, kamēr "Amur" ar 53 punktiem 59 dueļos ir desmitā Austrumos.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu