Video ⟩ Freimanis un Bērziņš kaldina uzvaru pret "Himki"; Timma un Bertāns nespēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Freimanis
Rolands Freimanis Foto: Zastal Enea BC Zielona Góra

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis svētdien guva 20 punktus un Jānis Bērziņš gandrīz atzīmējās ar "double-double" Vienotās līgas spēlē, viņu pārstāvētajai Polijas komandai Zelonas Guras "Enea Zastal" svinot uzvaru.

Polijas klubs viesos ar rezultātu 99:94 (26:21, 20:31, 24:15, 29:27) pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību, kurā uz rezervistu soliņa bija Jānis Timma, bet ārpus pieteikuma palika Dairis Bertāns.

Freimanis laukumā pavadīja 36 minūtes un 21 sekundi, grozā raidot astoņos no 11 divpunktu metieniem un visus četrus "sodiņus", bet netrāpot visus piecus tālmetienus. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 13 efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Bērziņš 31 minūtē un astoņās sekundēs guva desmit punktus, realizējot piecus no sešiem divpunktu metieniem, bet garām aizmetot visus trīs "trejačus". Viņš arī izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie 16 efektivitātes koeficienta punktiem. 

Zelonas Guras vienībā ar 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Džefrijs Grosele, bet mājiniekiem 34 punktus guva un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja Aleksejs Šveds.

"Enea Zastal" ar 11 uzvarām 19 spēlēs kopvērtējumā ieņem piekto vietu, bet "Himki" klubs ar septiņiem panākumiem 15 cīņās ir astotais.

Savukārt Toms Leimanis guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā Minskas "Cmoki" bez Klāva Čavara pieteikumā viesos ar 66:113 (15:32, 11:31, 20:21, 20:29) kapitulēja Saratovas "Avtodor".

Leimanis uz dēļiem pavadītajās 17 minūtēs un 18 sekundēs realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet netrāpīja grozā savu vienīgo tālmetienu. Viņa rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, izprovocēti četri noteikumu pārkāpumi un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Viesiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Jevgeņijs Beļankovs, bet mājiniekiem 22 punktus guva Džaiens Klevels.

"Cmoki" ar divām uzvarām 15 cīņās turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu