Somijas slēpotāja tēvs: Patīkami atkal "noņemt skalpu" krieviem (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jons Maki.
Jons Maki. Foto: AFP / Scanpix

Otro reizi pēc kārtas pārspēt Krievijas pārstāvjus ir ārkārtīgi patīkami, medijam "Iltalehti" paudis Somijas izlases distanču slēpotāja Jona Maki tēvs Tero Maki.

Somijas izlase svētdien komandu sprinta finālsacensībās pasaules čempionātā izrāva otro vietu, apsteidzot Krievijas vienību, bet zaudējot norvēģiem.

"Kad pēdējā aplī par uzvaru cīnījās vairs tikai trīs komandas, sapratu, ka mums jau ir medaļa. Tad sekoja neaizmirstams finišs. Ļoti patīkami "noņemt krievu skalpu" jau otro reizi," intervijā somu medijam "Iltalehti" sacīja Tero Maki.

Somijas vienību pārstāvēja Jons Maki un Ristomati Hākola, bet Krievijas vienībā startēja Gļebs Retivihs un Aleksandrs Boļšunovs. Par čempioniem kļuva norvēģi Ēriks Valness un Johaness Klēbo.

Maki un Boļšunovam katrs duelis tagad ir principiāls, jo abi saķērās janvārī Pasaules kausa izcīņas stafetes sacensībās.

Boļšunovs toreiz kopā ar Krievijas izlasi startēja 4x7,5 kilometru stafetē, ar kuru sākotnēji izcīnīja trešo vietu, bet vēlāk rezultāts tika anulēts.

Par Krievijas izlases diskvalifikāciju parūpējās pats Boļšunovs, kurš stafetes pēdējos metros sacentās ar Maki. Somijas izlases pārstāvis finiša taisnē bija ieņēmis labāku līniju, lai taisnā ceļā tuvotos finišam, bet viņam aiz muguras lielā tempā tuvojās Boļšunovs, kuru sāncensis nevēlējās palaist garām. Aptuveni 20-30 metrus pirms finiša Boļšunovs nedaudz aizķērās aiz Maki un saprata, ka garām netiks laists, par ko pretiniekam veltīja divus sitienus ar slēpošanas nūju.

Uzvilktajam Boļšunovam ar to nepietika, tāpēc viņš pēc finiša nolēma uztriekties Maki plecam, nevis vienkārši nobremzēt, kā to parasti dara slēpotāji. Maki nokrita sniegā, bet Boļšunovs nemaz necentās atvainoties par savu rīcību.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu