Vasiļevskis atzīts par NHL aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Vasiļevskis
Andrejs Vasiļevskis Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) patreizējās čempiones Tampabejas "Lightning" vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atzīts par aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, informē turnīra rīkotāji.

Tikmēr otrās zvaigznes gods ticis Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējam Patrikam Keinam, bet par trešo labāko atzīts Mats Dzukarello no Minesotas "Wild".

Vasiļevskis aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs svinēja divas "sausās" uzvaras, vidēji mačā ielaida 0,67 ripas un atvairīja 79 no 81 jeb 97,5% metienu. "Lightning" ar kādreizējo Kristera Gudļevska konkurentu vārtos izcīnīja trīs uzvaras un kļuva par Centrālās divīzijas līderi.

26 gadus vecais krievu vārtsargs Vasiļevskis, kurš pirms divām sezonām saņēma Vezīna balvu, šajā sezonā 16 spēlēs izcīnījis 12 uzvaras, kas ir labākais rādītājs līgā. Tāpat viņš ieņem otro vietu vidēji ielaistajos vārtos (1,75) un atvairītajos metienos (93,8%), atpaliekot tikai no Vegasas "Golden Knights" ripu ķērāja Marka Andrē Flerī.

NHL šajā sezonā līdzās nedēļas un mēneša zvaigznēm laukumā godina tos veselības aprūpes darbiniekus, kas ir frontes pirmajās līnijās cīņā ar Covid-19. Kopā ar Vasiļevski NHL izceļ Tampas slimnīcas ilggadējo darbinieci Glendu Raitu, kuras pārziņā ir, lai vairāk nekā 800 slimnīcas palātās būtu tīra un sakopta vide.

Tikmēr Keins aizvadītāja nedēļā četros mačos guva trīs vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlēja, palīdzot "Blackhawks" izcīnīt trīs uzvaras. Nedēļas pirmajā spēlē amerikānis atzīmējās ar četriem punktiem, bet nedēļas beigās guva savus 400.vārtus NHL.

32 gadus vecais Keins šajā sezonā 23 spēlēs guvis11 vārtus un 23 reizes rezultatīvi piespēlējis, līgas ražīgāko spēlētāju sarakstā ieņemot otro vietu. Viņš ir tikai 100.spēlētājs līgas vēsturē un devītais amerikānis, kurš NHL guvis vismaz 400 vārtus.

Savukārt Dzukarello četros mačos guva divus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, kamēr "Wild" savu uzvaru sēriju pagarināja līdz sešiem mačiem. Arī norvēģu uzbrucējs nedēļu sāka ar četru punktu spēli.

33 gadus vecais Dzukarello šosezon piedalījies septiņās spēlēs un visā "Wild" uzvaru sērijā atzīmējies ar gūtiem punktiem, kopā iekrājot trīs vārtus un astoņas piespēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu