Video ⟩ Kārlails: Porziņģa precīzie metieni otrajā puslaikā bija uzvaras atslēga

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvieša Kristapa Porziņģa precīzie metieni mača otrajā puslaikā bija atslēga uzvarai pār Orlando "Magic" vienību, atzina Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

"Mavericks" otrdienas rītā pēc Latvijas laika viesos ar rezultātu 130:124 (29:33, 32:25, 34:28, 35:38) pārspēja Orlando "Magic", izcīnot astoto uzvaru pēdējo desmit maču nogrieznī.

Porziņģis šajā mačā guva 17 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Teksasas štata kluba galvenais treneris Kārlails pēcspēles komentārā pauda, ka latvieša otrajā ceturtdaļā realizētie metieni bija viens no pamatakmeņiem uzvarai pār "Magic".

"Man kopumā ļoti patika, kā mēs spēlējām. Bumba kustējās brīnišķīgi. Tas bija labs individuālo uzbrukumu un komandas veidotas bumbas kustības sakausējums.

Kristaps lieliski darbojās uz dēļiem, viņa precīzie metieni otrajā puslaikā bija [uzvaras] atslēga. Viņš bija ļoti jūtams groza tuvumā. Pēdējo desmit dienu laikā ieguldītais darbs ievērojami uzlabojis Porziņģa spēju ieņemt aizsardzības stāju un nosegt pretspēlētāju," pauda Kārlails.

Dalasas komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja 10 bumbas zem groziem un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētāju sastāvā rezultatīvs bija Džeilens Bransons, kurš guva 24 punktus, 17 no tiem otrajā puslaikā.

Arī Dončiču un Bransonu Kārlails pēc spēles īpaši uzteica.

Porziņģis pēdējās desmit spēlēs pēc kārtas katrā no tām guvis vismaz 15 punktus - vidēji 21,7 punkti (metieni no spēles realizēti ar 48,8% precizitāti) un izcīnītas 8,2 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" ar 16 uzvarām 32 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Magic" ar 13 uzvarām un 35 mačos ierindojas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu