"VEF Rīga" komandā Spānijā konstatēts viens Covid-19 pozitīvs gadījums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolisti
"VEF Rīga" basketbolisti Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola komandā "VEF Rīga" Burgosā konstatēts viens Covid-19 pozitīvs gadījums, aģentūru LETA guva apstiprinājumu klubā.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 75:76 pagarinājumā zaudēja Spānijas klubam Burgosas "San Pablo".

Kā aģentūra LETA noskaidroja klubā, vienam spēlētājam Burgosā veiktajā Covid-19 testā rezultāts bijis pozitīvs un viņš palicis viesnīcā pašizolēties. Klubs uzturēs komunikāciju ar Spānijā palikušo basketbolistu un tiklīdz Covid-19 tests būs negatīvs, viņš varēs atgriezties Latvijā.

Kā skaidroja kluba prezidents Gatis Jahovičs, spēlētājam Covid-19 tests veikts pēc tam, kad viņš pēc mača sajutis saslimšanas simptomus. Pārējiem basketbolistiem un komandas personālam pagaidām saslimšanas simptomu nav.

Tikmēr "VEF Rīga" komanda pēc atgriešanās Latvijā dzīvos savā iekšējā "burbulī" un turpmākās piecas dienas pirms katra treniņa veiks Covid-19 testus, tajā skaitā eksprestestus. Piektdien paredzētā "VEF Rīga" un "Ventspils" spēle pārcelta uz nenoteiktu laiku, bet nākamajā otrdienā plānotais FIBA Čempionu līgas duelis pagaidām netiek atcelts, ja viena Covid-19 uzliesmojums rīdzinieku rindās nebūs lielāks.

Nākamajā otrdienā "VEF Rīga" komandai savā laukumā būs spēle ar Aleksandrovacas "Igokea".

"VEF Rīga" otrā posma J apakšgrupā tiksies ar divām Spānijas komandām "San Pablo" un Tenerifes "Lenovo", kā arī "Igokea" no Bosnijas un Hercegovinas. Abas pārējās komandas pirmo savstarpējo maču aizvadīs trešdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu