Pēteris Skudra neturpinās vadīt Rīgas "Dinamo" komandu (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Kaspars Volonts, "Dinamo Rīga"

Pēteris Skudra neturpinās vadīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo", informē klubs.

Vienu sezonu pie "Dinamo" stūres nostrādājušais Skudra atbrīvots trešdien AS "Dinamo Rīga" Padomes un Valdes sēdē, kurā tika vērtēts sniegums aizvadītajā sezonā.

Trešdien kluba vadība uzklausīja "Dinamo" komandas galveno treneri Skudru, kā arī novērtēja vienības sniegumu KHL 13.sezonā.

Sēdes laikā tika analizēts hokeja kluba "Dinamo" spēlētāju sniegums un treneru ieguldījums. Visi sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka 2020./2021.gada sezona bija sarežģīta Covid-19 pandēmijas ieviesto ierobežojumu dēļ. Dažādas izmaiņas skāra gan spēļu norises kārtību, gan tieši ietekmēja spēlētāju fiziskās sagatavotības līmeni - jo īpaši sezonas pirmajā pusē.

Uzklausot "Dinamo" komandas galveno treneri Skudru, Padome un Valde pozitīvi novērtēja hokeja kluba "Rīga" jauno hokejistu iesaisti pamatkomandā. 

Vienlaikus, ņemot vērā kopējos sportiskos rezultātus, kad "Dinamo" ne tikai neiekļuva izslēgšanas turnīrā, bet kopumā starp visām komandām abās konferencēs sezonu noslēdza pēdējā vietā, tika pieņemts lēmums neturpināt sadarbību ar Skudru. 

Lai sagatavotos veiksmīgam startam KHL 2021./2022.gada sezonā, kluba vadības uzdevums ir iespējami ātri piedāvāt Padomei apspriešanai jaunas kandidatūras kluba ģenerālmenedžera un galvenā trenera amatam, sagatavot priekšlikumus efektīvai struktūras reorganizācijai un sagatavot plānu starpsezonas posmam.

"Dinamo" šo sezonu noslēdza ar 28 punktiem 60 spēlēs, kas bija sliktākais sniegums Rietumu konferencē un arī visā līgā. Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas.

Iepriekšējā darba vieta 47 gadus vecajam Skudram bija Čeļabinskas "Traktor" komandu, kuru viņš vadīja septiņus mēnešus un aizpērn novembrī tika atbrīvots no amata.

Pirms tam viņš piecas sezonas vadīja Ņižnijnovgorodas "Torpedo", katru gadu vienībai sasniedzot Gagarina kausa izcīņu. Pirms kļūšanas par Ņižņijnovgorodas komandas galveno treneri Skudra bija Dmitrija Kvartaļnova palīgs Novosibirskas "Sibirj" un Čerepovecas "Severstaļ" vienībās.

Karjeras laikā vārtsargs Skudra pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999.gada sezona, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu