Video ⟩ Porziņģim vēl viens "double-double"; Dalasa izcīna uzvaru bez Dončiča

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 87:78 pārspēja Oklahomasitijas "Thunder", izcīnot 10. uzvaru pēdējo 13 maču nogrieznī. Pirms tam Dalasai bija sešu zaudējumu sērija.

Porziņģis otro maču pēc kārtas izcēlās ar "double-double", gūstot vismaz 10 punktus un izcīnot vismaz 10 atlēkušās bumbas.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā viņš guva 19 punktus (2p. 4/9, 3p. 3/6, soda metieni 2/4) un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Liepājniekam šajā mačā labākais +/- rādītājs. Kamēr viņš bija laukumā, "Mavericks" guva par 16 punktiem vairāk nekā pretinieki.

Vēl uzvarētāju labā 19 punktus guva arī Tims Hārdevejs juniors, bet 16 pievienoja Džošs Ričardsons.

"Thunder" vienībā ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Šejs Džildžess-Aleksandrs.

Dalasai šajā mačā nepalīdzēja komandas līderis Luka Dončičs, kurš muguras problēmu dēļ šo spēli izlaida. 

Spēles pirmajā daļā cīņa ritēja punkts punktā. Puslaika pārtraukumā "Mavericks" devās ar +7 (49:42).

Pēc trešās ceturtdaļas Dalasas pārsvars jau bija dubultojies, sasniedzot 14 punktu vadību (75:61). Atlikušajā spēles laikā "Mavericks" pārliecinoši nosargāja vadības grožus. 

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs pēc nedēļas, jo līgā būs pārtraukums, kas saistīts ar NBA Visu zvaigžņu spēles pasākumiem.

"Mavericks" ar 18 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņem devīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet "Thunder" ar bilanci 14-21 atrodas 12. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu