Video ⟩ "Rockets" zaudē 13. spēli pēc kārtas; Hārdens Hjūstonā atgriežas ar "triple-double"

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Hjūstonas "Rockets" komanda trešdien Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) piedzīvoja 13.zaudējumu pēc kārtas.

Novājinātā "Rockets" savā laukumā ar rezultātu 114:132 (27:30, 27:37, 31:34, 29:31) atzina Kuruca iepriekš pārstāvētās Bruklinas "Nets" pārākumu.

Latvijas basketbolistam konstatēts sastiepums vēdera muskulatūras kreisajā pusē un viņš nepiedalījās otrajā spēlē pēc kārtas.

Uzvarētājiem ar 29 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un 14 rezultatīvām piespēlēm izcēlās bijušais hjūstonietis Džeimss Hārdens, kura maiņas darījumā uz "Nets" komandu šosezon bija iesaistīts arī Kurucs. Vēl 24 punkti bija Kairijam Ērvingam, bet 19 punktus guva Džo Heriss.

"Rockets" komandā 36 punktus guva Džons Vols, bet 33 punkti bija Viktoram Oladipo, abiem sasniedzot savus sezonas rekordus. Mājiniekiem varēja palīdzēt vien astoņi basketbolisti.

Maču klātienē apmeklēja 3615 skatītāji, no kuriem daļa Hārdenu sagaidīja ar niknu ūjināšanu. 

"Līdzjutējiem bija dalītas emocijas, taču zināju, ka tā notiks. Gribēju šeit ierasties un sarūpēt visiem izrādi. Līdzko tiku laukumā, darīju visu, lai uzvarētu. Centos darīt to, ko jebkurā citā mačā - demonstrēt savu spēli," pēc cīņas teica Hārdens. 

"Nets" izbraukumā uzvarēja septīto spēli pēc kārtas, kas ir komandas rekords. Ņujorkieši uzvarējuši desmit no pēdējām 11 spēlēm.

Devīto maču pēc kārtas Stīva Neša vadītajai komandai nevarēja palīdzēt Kevins Durents, kurš savainojis kreisās kājas augšstilba muskuli.

"Rockets" komanda šobrīd ir garākajā zaudējumu sērijā kopš 2001.gada, kad piedzīvoja 15 neveiksmes pēc kārtas. Kuruca pārstāvētā vienība uzvaras priekus nav izbaudījusi veselu mēnesi un nākamā iespēja būs vien 11.martā, kad pēc NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukumā tā tiksies ar Sakramento "Kings".

"Rockets" ar 11 uzvarām 34 spēlēs ieņem 14.vietu Rietumu konferencē, kamēr "Nets" ar 24 panākumiem 37 cīņās ir otrā Austrumos.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu