Video ⟩ Makonels ar unikāliem statistikas rādītājiem labo NBA rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīdžejs Makonels
Tīdžejs Makonels Foto: AFP/SCANPIX

Indiānas "Pacers" komandas spēlētājs Tīdžejs Makonels trešdien izcēlās ar "triple-double" un laboja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordu.

"Pacers" izbraukumā ar rezultātu 114:111 pārspēja Klīvlendas "Cavaliers", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Uzvarētāju sastāvā Makonels guva 16 punktus, veica 13 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 10 bumbas. Viņš trāpīja visus metienus - astoņus no astoņiem divpunktniekiem.

Makonels pirmajā puslaikā pārtvēra deviņas bumbas, kas ir jauns NBA rekords. Iepriekšējais rekords bija astoņas pārtvertas bumbas, un tas bija paveikts 12 reižu.

NBA kopš 1973./74. gada sezonas statistikas rādītājos fiksē pārtvertas bumbas. Vienā spēlē pārtverto bumbu rekords vienam spēlētājam ir 11, un tas sasniegts divas reizes.

11 pārtverto bumbu rekordu Lerijs Kīnons sasniedza 1976. gada spēlē Sanantonio "Spurs" sastāvā, bet Kendels Gils to atkārtoja 1999. gadā Ņūdžersijas "Nets" rindās.

Makonels kļuvis par sesto spēlētāju NBA vēsturē, kuram izdevies savākt "triple-double" ar punktiem, rezultatīvām piespēlēm un pārtvertām bumbām, taču viņš ir pirmais, kurš to paveicis, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa.

"Triple-double" ar punktiem, rezultatīvām piespēlēm un pārtvertām bumbām NBA sasniegts pēc teju 23 gadu pārtraukuma.

1998. gada 14. aprīlī Mūkijs Bleiloks guva 14 punktus, veica 11 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 10 bumbas Atlantas "Hawks" sastāvā.

Ar šāda veida "triple-double" savulaik izcēlās arī Kevins Džonsons (1993. gadā), Elvins Robertsons un Klaids Drekslers (abi 1986. gadā), Lafejete Līvers (1985. gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu